Ghost World (2001)

0

ghost world 309913 201x300 Ghost World (2001)Actori: Thora Birch, Scarlett Johansson, Steve Buscemi

Ghost World poate fi un film despre inadaptare. La fel de bine, poate fi un film despre constrangeri sociale, nefericire si singuratate. Dar este si un film despre rarele momente in care oamenii reusesc sa se gaseasca si sa se vada cu adevarat. Si cu toate ca povestea este destul de trista, mie mi-a dat un sentiment de impacare – cumva, toate personajele isi gasesc drumul, desi acel drum nu se finalizeaza neaparat cu un classic ‘happy end’.

Filmul urmareste povestea a doua adolescente care tocmai termina liceul.gw06 195x300 Ghost World (2001) Enid, jucata in mod genial de Thora Birch si Becky, intepretata de Scarlett Johansson, nu se incadreaza in tiparul clasic de pustoaica americana. Discuri cu muzica indiana, filme ciudate, colectii de haine si vechituri, o perceptie ascutita si rece asupra realitatii din oraselul lor, toate astea le diferentiaza pe cele doua de ceilalti. Totusi nu va asteptati la filmul despre adolescente rebele cu care v-a obisnuit Hollywoodul, pentru ca nu este chiar asa. Daca va gandeati la ’Mean Girls’, sa va fie rusine.

Enid si Becky isi ocupa timpul facand, practic, nimic. Dupa ce joaca o farsa rautacioasa lui Seymour, care dupa standardele clasice este practic un ratat, Enid ajunge sa il cunoasca si sa fie implicata in viata lui. Povestea lor este si totusi nu este una de dragoste – aici trebuie sa va hotarati voi dupa ce vedeti filmul.

ghostworld 300x209 Ghost World (2001)Download subtitrare “Ghost World” click aici.

Mai apar o serie de personaje, fiecare cu mica lor poveste, mica lor ’lume cu fantome’. Daca aveti rabdare sa va uitati – filmul este foarte fluid, nu are nici un fel de peak, dar o sa va prinda – o sa gasitit in fiecare caracter ceva foarte familiar, sau mai bine spus, ceva uman. Cea mai tare parte la filmul asta mi s-a parut faptul ca fiecare poate gasi o interpretare personala. Plus faptul ca are un umor verbal si de situatie incredibil. Nu ma credeti pe cuvant, uitati-va.

Vizionati trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.