Gala de deschidere Anim’est 2013

0

Vineri 4 octombrie, la Cinema Patria a avut loc gala de deschidere a sus-numitului festival de animație, ajuns în 2013 la cea de-a 8-a ediție. Agitație multă, lume pe măsură iar filmul proiectat a avut succesul scontat. Cam așa s-a desfășurat prima zi Anim’est 2013.

Gala a debutat cu prezentările sponsorilor și mulțumirile organizatorilor. A continuat apoi cu prezentarea proiectului celor 12 worksheeperi, tineri animatori, care în perioada 4-21 aprilie au participat la cea de-a treia ediție a atelierului de animație realizat de festival. După vizionare, pot spune cu încredere că viitorul animației românești este pe mâini bune.

Finalul a fost marcat de proiecția filmului Ernest et Celestine care spune povestea unui șoricel și a unui urs care nu ar trebui niciodată să fie prieteni. Câștigător al premiului Cesar pentru cel mai bun film de animație, acesta este dedicat atât copiilor de orice vârstă cât și adulților. Îl recomand cu căldură! După vizionare, co-producătorul filmului, Jean-Paul Commin de la compania Les Armateurs, a rămas să răspundă întrebărilor puse din partea publicului.

În paralel, în cadrul festivalului au fost proiectate la Cinema Studio Povestiri în miez de noapte și Cu pielea de culoarea mierii.

Sâmbătă se va desfășura Project Worksheep, atelierul de proiecte de film de animație, care va avea loc de la ora 17:00 la The Hub Bucharest (str. Halelor nr. 5). La Cinema Patria mai puteți viziona Despicable Me 2, Frankenweenie precum și scurtmetrajele din competiția Animash. The Night of the Trashbin Treasures va începe de la ora 23:00, însă accesul este restricționat celor sub 18 ani.

Programul de duminică include o retrospectivă interesantă a celui mai renumit studio din Europa (Cinema Patria) și prezentarea alături de câteva scurt metraje ale studioului Caméra-etc, de la însuși fondatorul său (Cinema Studio). De asemenea, duminică va începe Workshop – Pixilation, care se va desfășura până luni, 7 oct.

De asmenea, unul din workshop-uri este destinat copiilor – Mini Worksheep. Acesta se va desfășura în perioada luni 7 octombrie – vineri 11 octombrie, între orele 17:00-19:30.

Mai multe despre festival, bilete și proiecții puteți citi pe situl Anim’est. Ce v-a plăcut până acum sau la ce proiecții veți merge?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.