Frozen (2010)

9

Ok. Ce-am să va mărturisesc despre “Frozen” rămâne între noi. Ba nu, le puteţi spune şi amicilor, însă mesajul rămâne acelaşi: “Frozen” e un film mişto de simplu. Da, un pic mai are şi câştigă un oximoron expresia, însă chiar aşa este. Luând fiecare termen în parte, mişto nu poate fi decât o încurajare la adresa regizorului-scenarist Adam Green, iar simplu, ei bine, deşi adjectivul ar putea suferi anumite conotaţii nu tocmai încurajatoare, aici este mai mult decât binevenit. Şi în condiţiile de faţă, sinceri să fim, nu preferaţi un termen precum simplu decât cel de aglomerat ori complicat? Acum că ne-am lămurit despre ce aş fi vrut să vă zic înainte de toate, vă reamintesc că v-am şi prezentat într-un articol acest film, aducându-vă trailerul în atenţie. Şi dacă atunci l-am considerat o apariţie şleampătă, faptul că mi s-a demonstrat contrariul nu poate face altceva decât să mă bucure. Cei trei actanţi din poveste, în persoana unor actori oarecum străini publicului (deşi fanilor de seriale li s-ar putea părea familiari) sunt: Emma Bell, Shawn Ashmore şi Kevin Zegers. Indivizii îşi fac treaba cu o naturaleţe ieşită din comun, iar dintre toţi, de numele Emmei Bell sunt sigură că vom mai auzi de acum încolo. Da, tema este una simplă, aş putea afirma ironic că şi aproape de sezon, iar de o gură proaspătă de aer în box-office chiar era nevoie.

frozen1 460x456 Frozen (2010)

Sporturile de iarnă aduc iubitorii de munte şi tinerii puşi pe distracţie în fiecare an pe pârtie, în locuri sălbatice şi neîmblânzite, urmând ca experienţa să fie una de neuitat. Şi de câte ori nu auzim de astfel de experienţe care pe lângă cotidianul “de neuitat” devin traumatice, dureroase şi decisive? Avem trei prieteni la drum: pe Dan, Parker şi Joe. Parker este iubita lui Dan, iar Joe este prietenul cel mai bun al lui Dan. Deşi prezenţa fetei nu este tocmai una plăcută pentru Joe, acesta se vede nevoit să o tolereze şi pe aceasta, făcându-şi timp şi răbdare pentru iniţierea lui Parker în sporturile de iarnă. Neobosiţi dar şi dezamăgiţi de mersul greoi a iniţiativei lor, ajung să se furişeze la sfârşit de săptămâna, seara, pe telescaunul care avea să-i urce pe pârtie. Doar că dintr-o eroare umană, aceştia se trezesc blocaţi în telescaun, fără nicio posibilitate de a fi salvaţi, căci pârtia avea să se mai deschidă abia pentru weekend-ul viitor.

frozen movie 460x305 Frozen (2010)

Cu siguranţă este un scenariul de tipul: Tu ce ai face dacă…? Şi este un bun exerciţiu de imaginaţie. Sau poate frânturile unui episod de tehnici de supravieţuire, că tot sunt la mare căutare show-urile de acest gen în ultimii ani. Bineînţeles că soluţii ar putea gândi oricine, ba mai mult, mă aştept să aud reacţii de genul: “Văi mă, ce inapt, cum să faci aşa ceva? Eu aş fi făcut..”, dar să fim serioşi, până nu te trezeşti într-o asemenea situaţie, nu ai cum să ştii cât de bun strateg spre erou ai fi. Rolurile celor trei sunt tulburătoare, replicile sunt simple, însă reuşesc să redea nişte trăiri sincere, să nu cenzureze sentimentele mai puţin sănătoase pentru o asemenea ipostază şi nici să mascheze scenele mai puţin sângeroase la care veţi asista. Şi da, din păcate veţi avea parte şi de aşa ceva. Se salvează cei trei? Moare tipa? Se ucid tipii între ei când îşi vor da seama că ambii sunt îndrăgostiţi de Parker? Se vor afla lucruri compromiţătoare? Vedeţi, am putut scormoni 4 posibile deznodământuri pentru film, dar vouă va rămâne să aflaţi şi adevăratul final pentru “Frozen”. Vizionare plăcută! 😀

p.s:83 482372
Vizionaţi trailer:

9 COMENTARII

  1. un film static, dar nu neaparat plictisitor.
    mult suspans, scene “horror” si un final previzibil.
    PS-ul e nr de tel al lui Shannon? :)) era 830.7690 parca :)))

  2. am luat filmul si m’am uitat…pana la partea in care primul baiat a sarit si si’a rupt picioarele!!…nu mai puteam sa ma uit!!!..m’am uitat la Supernatural dar aici nu am putut!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.