Food, Inc. (2009)

4

Am vazut Food Inc. acum vreo 9 luni. I-am tinut pumnii la Oscar (categoria “cel mai bun documentar”), dar n-a fost sa fie. Astazi l-am revazut si mi-am dat seama ca marile documentare sunt acelea care-ti spun niste adevaruri de care tu nu auzisei pana atunci. Food Inc. este un documentar despre ce mananci si iti raspunde la intrebari de genul “de ce este Mc Donald’s unul dintre brandurile mari ale lumii?” sau “ce se ascunde de fapt in spatele etichetelor de pe produsele din supermarketuri?”.

Interesant de stiut este faptul ca dupa aparitia filmului companiile care sunt direct acuzate in diverse secvente au inceput sa faca tot felul de campanii pentru a minimaliza piar-ul negativ atras de productie.

Desi l-am vazut de doua ori tot nu am inteles daca celebrul lant de hipermarketuri WalMart este criticat sau laudat. De retinut este faptul ca este bine sa cumperi intotdeauna produse realizate local, trebuie mereu sa citesti etichetele lor (desi se demonstreaza ca multe lucruri nu sunt aratate pe respectivele etichete) si ca este bine sa mananci mancare gatita in casa in detrimentul celei de la supermarket.  Food Inc. este unul dintre cele 5 cele mai bune documentare ale lui 2009.

Vizionati trailer:

4 COMENTARII

  1. da, filme facute pt a intra lumea si mai mult in ceatza, mancarea sanatoasa este raw-food, adica mancarea nefiarta, neprajita, negatita, fara carne, fara pasteurizatori, fara conservanti, restul sunt toxine “sanatoase”, facute in casa ori nu ….
    pentru mai multe detalii viziteaza site ul asociatiei elta universitate : http://www.eltauniversitate.ro/

  2. se scrie : “pr-ul/ PR-ul negativ atras……”, si nu se face transcrierea fonetica : piar-ul. Jesus!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.