Filmele de la Cannes vin la Bucureşti

0

Quand et où?

Pentru a doua oară consecutiv, cele mai bune filme de la Cannes vin pe meleagurile noastre prin intermediul festivalului Les Film de Cannes à Bucarest. Timp de o săptămână, în perioada 14-20 octombrie, veţi avea ocazia să vizionaţi în premieră producţiile prezentate anul acesta la Cannes.
Festivalul se va desfăşura la Cinema Studio şi la Noul Cinematograf al Regizorului Român, din cadrul Muzeului Ţăranului Român.

9b0eba7les films de cannes a bucarest 03efc8f Filmele de la Cannes vin la Bucureşti

Ce producţii străine vom urmări?

În primul rând, nu trebuie să rataţi pelicula The Tree of Life distinsă cu premiul Palme d’Or, deoarece nu va apărea şi în cinematografe. Va fi prezent şi filmul Melancholia al controversatului regizor Lars Von Trier, pentru care Kirsten Dunst a câştigat rolul de cea mai bună interpretare feminină şi deja cunoscuta comedie a lui Woody Allen, Midnight în Paris. Programul se completează cu filmul Le Havre, care a fost foarte apreciat de critici şi considerat favorit în cursa pentru Palme d’Or. Apoi, avem Route Irish, apărut anul trecut la Cannes, având controversata temă a războiului din Irak şi This Must Be the Place cu Sean Penn în rolul principal. Lista se încheie cu Arirang şi cu thriller-ul La piel que habito, al regizorului Pedro Almodóvar.
Biletele pentru filmele străine se vor putea achiziţiona din data de 10 octombrie, de la Cinema Studio.

Proiecţie eveniment: Taxi Driver

O surpriză plăcută este faptul că vom putea vedea celebrul film în versiune restaurată, la 35 de ani de la premiera sa, fiind câştigător al premiului Palm d’Or. Taxi Driver a fost foarte iubit de public, în perioada comunistă vizionarea se făcea clandestin, pe casete VHS. Cei care se vor prezenta la proiecţie cu o astfel de casetă, vor avea intrarea liberă.

Filmele româneşti la Cannes

De zece ani, industria cinematografică română îşi face simţită prezenţa la cel mai cunoscut festival de film din lume. Anul acesta, sunt celebraţi regizorii care au mers la Cannes şi producţiile acestora: Cristi Puiu, Cristian Mungiu, Corneliu Porumboiu, Cristian Nemescu, Cătălin Mitulescu, Radu Muntean, Andrei Ujica. Fiecăruia îi va fi dedicată o zi, în care vor vorbi despre filmele lor, dar şi despre cele din selecţia de 2011. Intrarea la aceste proiecţii va fi gratuită.

Evenimentul este organizat de către compania de distribuţie Voodoo Films.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.