Frozen River (2008)

4

poster fr Frozen River (2008)Actori: Melissa Leo, Misty Upham, Charlie McDermott, Michael O’Keefe, Mark Boone Junior

„Am onoarea” sa va prezint filmul favorit al celei de-a 18-a editie a „Gotham Independent Film Awards”, desfasurat in New York. Spun favorit deoarece a reusit sa obtina doua premii, unul pentru „Cel mai bun film al anului”si pentru „Cel mai bun actor debutant”, Melissa Leo. De asemenea filmul se afla si in cursa pentru ravnitele premii Oscar, concurand la doua categorii, cel mai bun scenariu original si cea mai buna actrita in rol principal. Din punctul meu de vedere nu merita nici unul din premiile enumerate mai sus, mi se pare un film slab, anost, plictisitor.

Ray Eddy mama a doi baieti duce o viata la limita existentei. Parasita de sot cu o frozen river 12144768621 Frozen River (2008)spatamana inainte de Craciun, face o criza de nervi cand observa ca nu isi poate hrani copii decat cu popcorn si suc. Plecand in cautarea sotului dezertat ii gaseste masina intr-o statie de autobuz, furata de catre Lila, o amerindiana ce isi ducea viata stand intr-o rulota pe teritoriul rezervatiei Mohawk. Pentru a-si recupera masina Lila o forteaza sa faca „trafic” cu chinezi, adica sa ii treaca granita din New York in Quebec. Primul transport decurge fara incidente, iar Ray primeste si o rasplata buna, cateva sute de dolari. Deoarece directorul de la marketul unde lucra nu vrea sa o promoveze, Ray se intoarce la Lila hotarata sa mai faca cateva transporturi pentru a obtine ceva bani necesari sarbatorilor de iarna.

Download subtitrare “Frozen River” in curand.

frozen river 12144771021 Frozen River (2008)Probabil filmul a reusit sa impresioneze prin drama pe care o traieste eroina din rolul principal, fiind transmis un mesaj de genul „in lume exista numeroase mame ce ar renunta la principii, legi sau libertate, pentru a-si ajuta copii”, de acord cu lucrul acesta, dar in film se pune prea mult accentul pe aceasta situatie. Scriam mai sus ca il consider un film anost, adevarat, imi aduce aminte de filmele placide scoase prin anii ’80. Oricum incercati sa il vizionati, poate o sa aveti o alta parere.

Vizionati trailer:

4 COMENTARII

  1. Nu foarte spectaculos (si poate ca asta s-a si dorit), insa ideea este puternic conturata ajutata si de prestatia actritei din rolul principal. Din pacate realizarea cinematografica este mai slaba , dar tinand cont si de buget , cred ca e Ok pentru o vizionare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.