Adam’s rib (1949)

3

Ador filmele clasice si poate multi dintre voi sunteti in asentimentul meu. ,,Adam’s rib” este unul dintre acele clasice si reuneste un cuplu cinematografic binescunoscut, Spencer Tracy si Katharine Hepburn. Este o comedie foarte draguta, dar si foarte actuala. Afli ce faci cand intr-o casnicie, unul dintre parteneri are mai mult success decat celalalt.
Spencer Tracy and Katharine Hepburn in Adams Rib trailer 460x335 Adam’s rib (1949)

Feminista de fel, mi-a placut abordarea subiectului femeii cu o cariera infloritoare care ajunge sa isi frustreze sotul pentru ca are mai multe reusite decat el. Adam si Amanda, personajele din film, devin avocati concurenti intr-un proces al unei femei care si-a impuscat sotul, dupa ce a aflat ca acesta o insela. Evident, Adam va apara sotul, Amanda sotia. Nu, nu moare nimeni. Sotul este teafar, doar putin ranit. Practic, Amanda incearca sa demonstreze ca femeile sunt puternice (aduce la un moment dat, in timpul procesului, o femeie capabila sa ridice cei mai grei barbati) si ca un barbat care insala nu este mai scuzabil decat o femeie care insala, doar pentru ca este barbat. Desi subiectul este unul serios, emanciparea femeii, conciliera vietii de familie cu cariera, exista un comic subtil care, cel putin pe mine, m-a facut sa includ ,,Adam’s rib” in topul filmelor mele preferate. O sa vedeti mici scene de gelozie amuzante, multa iubire si ,,Farewell, Amanda” (nu va zic ce inseamna, va spun doar ca cele doua cuvinte au un rol important in film). Ar mai fi si problema bucatariei. Daca incercati un alt clasic in care joaca tot Spencer si Katharine, ,,Woman of the Year” (1942), bucataria devine un personaj in sine. Dincolo de aceste detalii, Katharine Hepburn, joaca uimitor, cu o naturalete pe care eu as considera-o unica.
adamsrib Adam’s rib (1949)

Ce ar mai fi de zis? Sa va uitati la film, cu o cana de ciocolata calda in mana, la caldurica (e valabil si pentru voi baieti) pentru ca o sa va dea de gandit, mai ales in ceea ce priveste tema cine canta in casa, gaina sau cocosul.

Vizionati trailer:

3 COMENTARII

  1. Felicitari! Chiar merita promovat acest film clasic si era si timpul sa apara pe aici cineva care sa aprecieze filmele vechi. Tine-o tot asa!

  2. Asta este unul dintre filmele vechi care mie imi plac foarte mult! Ar mai fi de mentionat “An affair to remember”, “The King and I” , “A streetcar named desire”, “Gone with the wind” etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.