A Dog Year (2009)

1

Un nou film în care eroul principal este un câine. Unul absolut obişnuit, nici măcar dresat nu pot spune că este sau măcar ascultător. El nu ştie să facă mai nimic (mă rog, ştie dar lucrul respectiv este complet inutil în zona urbană), iar la început îi scoate peri albi stăpânului său. Dacă Marley era pilonul în jurul căruia se învârtea familia perfectă americană, câinele iubit de părinţi şi copii, deopotrivă, câinele din “A Dog Year” este iubit doar de stăpânul său (nici de acesta de la început) şi multă lume nu înţelege de ce i se acordă aşa multă atenţie. Filmul este inspirat de scrierile jurnalistului şi scriitorului Jon Katz, mare iubitor de câini, care a dedicat numeroase volume acestor patrupede.

a dog year 1 300x200 A Dog Year (2009)

Jon Katz (Jeff Bridges) este un scriitor aflat într-o perioadă de criză, când nu mai reuşeşte să acorde atenţia cuvenită familiei şi nici să respecte termenele stabilite pentru viitorul său proiect. Într-o bună zi, el adoptă un câine din rasa border collie, un animal traumatizat de foştii lui stăpâni şi care avea mari probleme de comportament. Toate încercările de a înţelege comportamentul câinelui nu au dat roade, iar Jon este tentat chiar să renunţe la el. Dar vrea să-i mai dea o şansă, aşa că renunţă la viaţa de la oraş şi se mută la o fermă pentru ca patrupedul să se simtă mai în largul lui. Aici Jon are mai mult timp de reflecţie, iar relaţia cu câinele său devine una din ce în ce mai strânsă.

a dog year 21 460x306 A Dog Year (2009)

Jeff Bridges este singurul actor cu nume din toată distribuţia. De altfel, în 2009 el a jucat în patru filme, cam toate cu bugete mici, iar rolul din Crazy Heart i-a adus primul Oscar din carieră. La înălţime este şi principalul partener al lui Jeff în acest film, l-a numit aici pe câinele border collie. În rest, celelalte personaje sunt mai degrabă secundare, trec rapid prin viaţa bărbatului şi nu ai timp să te ataşezi de ele. Regia este semnată de debutantul George LaVoo, la fel şi scenariul, inspirat de unul din romanele lui Jon Katz. Nu este un film grozav, nemaipomenit, nemaivăzut, dar îl recomand mai ales iubitorilor de animale.

Vizionati trailer:

1 COMENTARIU

  1. foarte draguț, vă recomand în schimb o comedie mai emotiva, ca pentru fete așa, you again, este noua ravnă de la cinema si mie mi-a plcut foarte mult, are stil si aduna la o lalta un numar inedit de actrite bune, vizionare placuta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.