FILME TARI la Pelicam

0

A trecut ceva timp de cand nu ne-am mai auzit, prilej in care mi-am luat niste zile pentru a va pregati urmatoarea experienta pe care o vom impartasi cu voi. Si anume: participarea noastra, ca parteneri, la prima editie a Festivalului International de Film Pelicam. Festivalul se desfasoara la Tulcea, in perioada 15-17 iunie, si are ca tematica protejarea mediului inconjurator.

Poze Pelicam IFF 2012 13 result 460x306 FILME TARI la Pelicam

Partea in care ma plang. A fost o zi destul de obositoare. Se pare ca faci cam 5 ore de la Bucuresti la Tulcea, cu autocarul, deci o mare parte a zilei am petrecut-o pe drum. Drum care putea sa fie si mai plictisitor, daca l-as mai fi strabatut inainte, insa pentru ca a fost prima mea vizita in aceasta zona dobrogeana sa zicem ca nivelul de interes a fost undeva peste medie.

Poze Pelicam IFF 2012 03 result 460x306 FILME TARI la Pelicam

Partea in care vorbesc despre Tulcea. Orasul ne-a surprins placut. Si vorbesc la plural pentru ca am facut calatoria cu Adi, baiatul al carui nume il gasiti la credits pentru pozele de la evenimentele la care participa si FilmeTari. Revin. Ne-a surprins placut. Ma asteptam la un loc ceva mai gri, la mai putini oameni pe strazi si la mai multa tristete, in aceasta zona a tarii (don’t judge). Totul era insa aranjat frumos (nu stiu daca pentru ca tocmai s-a terminat campania electorala sau asa este mereu, dar nu mai conteaza acum), cladirile si spatiile publice curate si aranjate cu bun gust, iar oamenii au inceput sa arate dorinta agitatiei unui oras atat in timpul zilei, dar si dupa apusul soarelui.

Poze Pelicam IFF 2012 08 result 460x306 FILME TARI la Pelicam

Partea in care vorbesc despre Festival. Festivalul si-a deschis “proiectiile” incepand cu ora 19:00 cand, dupa speech-ul de introducere (tinut de Benjamin Ribout – directorul festivalului si de Corina-Moldovan Florea – directorul executiv), a rulat filmul “Even the Rain”, in sala principala a centrului cultural Jean Bart. As cataloga numarul spectatorilor de la festivitatea de deschidere drept unul cochet si nu foarte numeros insa, atunci cand esti la inceput de drum, lucrurile pot merge numai in sus 🙂

Poze Pelicam IFF 2012 11 result 460x306 FILME TARI la Pelicam

Partea in care vorbesc despre filmul “Even the Rain”. Este greu sa critici un film care a luat 16 premii la festivaluri internationale de film din intreaga lume, care trateaza o cauza sociala si care iti prezinta (la final) si o lectie de viata. Poate a fost filmul perfect pentru un public care astepta probabil un inceput cu un film foarte bun, care sa ofere incredere.

even the rain 460x268 FILME TARI la Pelicam

Partea in care va arat poze si vin cu concluzia primei zile. Seara tarziu, ne-am intors in camera de hotel si am prins si probabil cel mai bun meci de la Euro 2012, de pana acum. Asta ca sa intregeasca o experienta care completeaza o calatorie noua, presarata cu filme si cu un oras pe care cu siguranta il vom descoperi mai bine in zilele urmatoare…

Poze Pelicam IFF 2012 15 result 460x306 FILME TARI la Pelicam

Mai multe poze de la PIFF 2012 gasiti pe pagina noastra de facebook.aici

Festivalul International de Film Pelicam este organizat de Asociatia Culturala “Les herbes folles”, cu sprijinul Primariei Tulcea si a Centrului Cultural Tulcea si sponsorizat de Apa Nova Bucuresti si Renault. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.