Filme de speriat

0

Trick or Treat? Nu, nu o să vă fac nicio farsă, dar în schimb o să vă ofer eu o listă de filme care să vă sperie bine de tot. 😀 Dacă noaptea de Halloween nu vă prinde costumaţi spooky pe la vreo petrecere sau prin oraş, ci doar în confortul căminului, dar gata să intraţi în atmosfera sumbră, atunci iată sugestiile mele înspăimântătoare.

Filmele sunt aşezate în ordine cronologică şi trebuie să menţionez că la majoritatea veţi avea nevoie de companie. Eh, pe cine păcălesc? La toate.

1)The Exorcist (1973) Nu vă lăsaţi înşelaţi de anul apariţiei. Deşi are peste 30 de ani vechime, încă îşi face bine treaba şi ca drept dovadă a primit titulatura de cel mai înfricoşător horror al tuturor timpurilor. Nu lipsesc veşnicele bălţi de sânge, dar la vremea respectivă, nici că puteau fi considerate clişee. Cu numeroase premii, dar cu mai multe reacţii controversate, The Exorcist este ideal pentru noaptea de Halloween. Sau pentru nopţi, în general.

2) Silence of the Lambs (1991) Hmm, de când l-am văzut pe Anthony Hopkins în pielea lui Hannibal Lecter, nici că l-am mai putut imagina în alt rol, memorabilă prestaţie. Chiar şi aşa, nu aş mai revedea pelicula. În viziunea mea, face parte din categoria “câte filme bolnave pe lumea astea se mai pot inventa?” Vi-l recomand pe stomacul gol şi lumina aprinsă.

3) Dracula (1992) O creaţie a regizorului Francis Ford Coppola, cu numeroşi actori cunoscuţi: Gary Oldman, Keanu Reeves, Anthony Hopkins, etc. şi cu 5 premii Oscar. Inspirat după romanul omonim al lui Bram Stoker, filmul are strict viziunea regizorului. Care este aceea? Nuditate, caracter sexual şi pe deasupra o doză de sarcasm şi nebunie. Şi ca bonus, îl veţi auzi pe Gary Oldman vorbind în română. V-am convins sigur.

4)The Nightmare Before Christmas (1993) Un film prioritar pentru această noapte. 😀 Tim Burton ne demonstrează încă o dată că este un geniu al animaţiilor. Ceea ce e interesant este că îl putem viziona atât de Halloween, cât şi de Crăciun. Dar veţi vedea că este mult mai potrivit pentru sărbătoarea din această perioadă. Nu este înfricoşător, doar fantezist şi cu umor. Pentru cei mai slabi de înger, reprezintă o alegere foarte bună pentru a intra în atmosfera de sărbătoare.

5)The Grudge (2004) V-aş recomanda doar prima parte (are trei), deoarece în contrast cu celelalte pare a fi mult mai bună. Nu poate fi considerat o capodoperă a acestui gen, dar îi va supune la încercări şi pe cei mai curajoşi. De văzut neapărat în contextul acestei sărbători.

6)Silent Hill (2006) Un film care a făcut fiecare părticică din mine să tremure. Inspirat după povestea unui joc video, nu promite prestanţă actoricească uluitoare sau o idee neobişnuită, ci efectele foarte bune sunt cele care îmbracă filmul în haina horror-ului. Finalul este vag şi cam fără noimă, dar nimic din toate acestea nu vor mai conta în faţa micului ecran.

7) The Orphanage (2007) Un horrror foarte bun şi m-am convins încă o dată că spaniolii chiar se pricep la genul ăsta. Deşi subiectul este destul de asemănător celor de peste ocean, felul în care se desfăşoară povestea este cu totul diferit, plin de suspans. Almost bloodless and even emotional. Merită.


8)The Orphan (2009)
Spre deosebire de celelalte filme din listă, pe acesta s-a întâmplat să-l văd chiar anul trecut pe 31 octombrie. Nu avem parte de fenomene paranormale, dar povestea în sine e destul de creepy. O fetiţă orfană pe nume Esther are şansa de a fi adoptată de o familie, dar în curând se dovedeşte a fi un adevărat coşmar pentru părinţii şi fraţii ei. Avem aluzii sexuale, mult sânge şi sadism, deci… Happy Halloween?

9) Antichrist (2009) Nu ştiu cum de am supravieţuit aproape două ore. Este cel mai şocant film pe care l-am văzut vreodată. Morbid, nebunesc, oribil. Îl recomand celor peste 20 de ani şi celor mai open-minded. De asemenea, susţin afirmaţia lui Florian de la recenzia acestei producţii: Este un film de văzut cu ochii deschişi şi de comentat “cu gura închisă”.

Dacă aveţi alte sugestii sau comentarii, sunteţi bineveniţi să le exprimaţi mai jos.

Happy Halloweeeeen!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.