Recenzie Cannes: Fair Game (2010)

1

Competitia: Competitia Oficiala Cannes 2010
Regizor: Doug Liman
Actori: Sean Penn, Naomi Watts, Bruce McGill, David Andrews
Durata: 1h46

“Fair Game” este primul film pe care l-am vazut la Cannes. Va scrisesem ceva de cat de impecabil arata sala si ce grad mare de civilizatie am vazut stand la coada, dar mi-am dat seama ca in Occident lucrurile astea sunt la ordinea zilei. Va spun sincer ca pana nu am vazut genericul de inceput nu stiam ca filmul este american si nici ca actorii principali sunt Sean Penn si Naomi Watts. Pur si simplu am pierdut un film care incepuse cu o ora inainte si aceasta a fost a doua optiune.

“Fair Game” este o drama inspirata dint-o poveste reala si se bazeaza pe marturiile fostei agente CIA Valerie Plame. Aceasta a fost implicata in 2003 impreuna cu, sotul ei, Joseph Wilson intr-un major scandal media, in Statele Unite. Va mai aduceti aminte cand a bombardat Statele Unite Irakul? Povestea din acest film are mare legatura cu ceea ce s-a intamplat atunci, iar presupusele “dovezi” cum ca Irakul ar detine fabrici de creare a armelor nucleare au fost infirmare la ora aceea tocmai de ea, o agenta care lucra chiar in acest caz.

Asemanarea dintre cei doi soti si actorii care s-au pus in rolul lor este izbitoare. O replica amuzanta, de tinut minte: “This is a DFU situation!” (in traducere: Don’t Fuck it Up). Totodata, sa fiti atenti la importanta mass-media in acest caz. Asa se intampla in majoritatea situatiilor de acest fel. Filmul este interesant, cu intrigi si cu terorism (mie-mi plac astea cu terorism si politica internationala). Sean Penn face un rol bun, iar Naomi Watts cred ca s-a cam autodepasit. Imbinarea dintre intamplari adevarate, momente din istorie si roluri bune facute de actori cunoscuti mereu m-a uns pe suflet.

Un film recomandat! Si sigur vom mai auzi de el. Si o secventa din film:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.