Face/Off (1997)

2

Ai chef de un film de acțiune bun? Îți place să vezi explozii, urmăriri, împușcături? Atunci, alege, pentru o seară, un film de John Woo. Regizorul chinez, care a copilărit în Hong Kong, știe să te facă să nu regreți că ai urmărit unul dintre filmele sale. Iar de când a sosit la Hollywood, stilul său a devenit un etalon pentru orice alt regizor care are de gând să practice acest gen de cinema.

Face/Off este cel de-al treilea film al său făcut în America, după Hard Target și Broken Arrow. I-a adus pe Nicolas Cage și John Travolta să joace împreună. A profitat de scenariul scris de Mike Werb și Michael Colleary și, astfel, a adus publicului un thriller plin de suspans, plin de acțiune și ușor confuz.

face_off_still

Nicolas Cage îl interpretează pe Sean Archer, un agent FBI, care încă de la începutul filmului este luat în vizor de către un terorist dement, Castor Troy, jucat de John Travolta. Numai că acesta din urmă greșește ținta și în loc să-l ucidă pe Sean, îl împușcă pe fiul de numai 5 ani al agentului. Stai puțin! Am zis cumva că Sean este interpretat de Cage? De fapt, e invers. Travolta este Sean, iar Cage e Castor. Sau… nu! În fine, depinde de timpul care s-a scurs de la începutul filmului.

Ei bine, după acest incident, evident, ca orice polițist care se respectă, Sean vrea să se răzbune și nu are liniște până când nu-l prinde pe Castor. Și, în cele din urmă, îl prinde. Castor ajunge în spital, aflându-se în comă.
Dar ar fi fost prea simplu ca totul să se oprească aici. Drept urmare, este timpul să intre în scenă Pollux (Alessandro Nivola), fratele teroristului, care are informații despre o armă biologică destinată distrugerii întregului Los Angeles. În situația dată, ce crezi că face Sean?

1470

Printr-o operație chirurgicală de domeniul SF-ului își schimbă fața cu cea a lui Castor, se infiltrează, sub acoperire, ca deținut, în închisoarea în care este ținut Pollux și încearcă să afle detalii despre respectiva armă.

Numai că, teroristul nostru își revine din comă și îi obligă pe doctori să îi schimbe și lui fața cu cea a lui Sean. Urmează un schimb de “joburi” și de familii… și un thriller asezonat cu puțin umor, replici ingenioase și efecte speciale fantastice. De fapt, pentru acest din urmă capitol, filmul lui John Woo a primit chiar și o nominalizare la Oscar.

2 COMENTARII

  1. Filmul este genial. Nu prea se mai fac astfel de actiuni bune in ziua de astazi. Actori care fac din personaje adevarate cazuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.