Emma (1996)

0

Jane Austen – un nume atât de răsunător în lumea literaturii, dar şi a cinematografiei. Pride & Prejudice Sense and Sensibility sunt dintre cele mai cunoscute tituluri şi de film şi de carte ce-i poarta semnatura, însa şi Emma a stârnit interesul scenariştilor şi caselor de producţie, adunându-se în total 8 adaptări ale cărţii, dintre care 2 chiar in acelaşi an. Deoarece una dintre ele a fost realizată, în mare parte, pentru publicul britanic de către BBC, am sa vă vorbesc despre cealaltă, în distribuţia căreia veţi recunoaşte mai multe nume (deşi povestea este aceeaşi, indiferent de protagonişti), mai mult pentru că pe asta am văzut-o de atâtea ori.

Acîiunea filmului urmareşte un an din viaţa Emmei Woodhouse (Gwyneth Paltrow), o fată de 21 de ani, inteligentă, dar naivă şi puţin răsfăţată dintr-o familie bogată, ce incearcă să facă pe Cupidonul în orăselul în care se află, totul pornind de la căsătoria guvernantei sale, Dna Taylor cu Dl Weston, pereche pe care ea susţine că a făcut-o. Astfel, o ia sub aripa sa pe Harriet Smith (Toni Collette), o tânără modestă ce tocmai işi făcea intrarea in societate. De-aici pornesc o groază de încurcături pe care Emma singură le provoaca, găsindu-i diverşi admiratori prietenei sale, fiecare mai nepotrivit decât celălalt. Doar că, în cele din urma, Emma va descoperi că nu poate sta în calea destinului, oricât ar încerca.

Emma o poveste de dragoste plină de umor şi de răsturnări de situaţie, o întoarcere în epoca balurilor şi a rochiilor cu corset, o lume în care, în secret, toate ne-am fi dorit să trăim. Este unul dintre filmele de bună dispoziţie pe care l-am revăzut de nenumărate ori, o comedie romantică ce va fi apreciată mai mult sexul feminin, şi poate şi de barbaţii mai romantici, un film care te va lăsa visând la o alta lume.

Vizionati trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.