Emir Kusturica, implicat in realizarea unei antologii de animatie

0

alfonso cuaron michel gondry marjane satrapi emir kusturica shorts 460x323 Emir Kusturica, implicat in realizarea unei antologii de animatie

Recent, am aflat despre un proiect destul de interesant care implica cinci regizori cunoscuti si presupune realizarea unei antologii de animatie pornind de la povestile populare pentru copii. Antologia se va numi Tales from the Hanging Head si include povesti pentru copii din tari diferite, care vor fi integrate intr-un ansamblu. Regizorii implicati in acest proiect sunt Emir Kusturica (Black Cat, White Cat), Alfonso Cuaron (Y tu mama tambien), Michel Gondry (Eternal Sunshine of the Spotless Mind), Marjane Satrapi (Persepolis) si Sara Driver (You Are Not I).

907 b 460x306 Emir Kusturica, implicat in realizarea unei antologii de animatie

Marjane Satrapi, cunoscuta pentru grafica din Persepolis, film pe care l-a regizat alaturi de Vincent Paronnaud, va crea conexiunea dintre peliculele care vor fi realizate de regizorii mentionati mai sus, prin intermediul tehnicilor de animatie. Sara Driver, cea care a vorbit despre acest proiect, a precizat ca fiecare regizor va trebui sa creeze efecte folosind camera, lumina sau umbrele, astfel incat copiii sa aiba parte de ceva magic. Ideea acestei antologii mi se pare foarte buna, mai ales pentru ca va include povesti din diferite tari si va implica o serie de regizori importanti. Deocamdata nu au fost oferite alte informatii despre acest proiect, dar va voi tine la curent in momentul in care se mai anunta ceva.

sursa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.