Elegy (2008)

2

getimg4 Actori: Penelope Cruz, Ben Kingsley, George O’Hearn, Peter Sarsgaard

Rabdare. Foarte multa rabdare. Si mult tact, sa nu uit. O mica magie pentru curtea numita intelepciune. Dar nu orice soi de intelepciune, ci d-aia amoroasa. Cu fiorul unui biet neuron provocand spasme a celor pomenite (la nesfarsit) drept crize, nazuri, nervi, gelozii, harfe, cate-am putea rezolva! Sa stii sa taci la momentul bun, sa arati ca iubesti la timpul potrivit, sa renunti (uneori) la costisitoarele orgolii, se pare ca nu-i de bun augur, nu asupra noastra, a verzilor indragostiti. Nu, n-am scotocit viata pe Marte, d-apai viata de cuplu, (s-ar alinia planetele gresit, in cazul popularizarii in doi prin preajma) ci doar recunosteam, vadit, ca fructul palid, verde, desi are farmecul sau nalucitor, nu este tocmai bun. Mai trebuie lasat; la soare, pe Terra. (deocamdata)

Scantaia tasneste de oriunde. Subtil dar perspicace, atractia nu poate fi controlatdea. Asta resimte si profesorul David Kepesh, vehement critic de arta, pentru studenta lui de origine cubaneza, Consuela Castillo. N-o sa-i ascund, asa ca, viitoarea idila, pornita inocent, va capata noi sensuri existentiale pentru ambele parti, devenind astfel o poveste de dragoste propriu-zisa. Nimic anormal, doar pentru ca profesorul nostru, trecut de samburele primei tinereti, sentimentele nutrite pentru mai tanara Consuela vor constitui mai degraba imaginea unui fapt rusinos decat unul de mandrie. Pedant, inteligent, parsiv si iscusit, se va simti nevoit s-ascunda sentimentele si sa-si mascheze sufletul injosit de zambetul Consuelei. Va rezista romanta celor doi?

Download subtitrare “Elegy” in curand.

elegy-1213087142 Curiozitate si cugetare: Chiar e atat de probabil de posibila atractia fetelor tinere spre ai’ mai putin tineri si cetiti? N-am nimic, respir, doar ca.. Hei, acest tip de idila nu-mi inspira incredere. Sau poate n-am dat de bunicul potrivit. Alta pelicula bazata pe-o carte: nuvela “The dying animal”, ‘culeasa si administrata’ de Philip Roth, iar premiul Pulitzer, adjudecat. Chestiunea cu scenarii pur-literare, este de cand lumea (cinefila). Doar ca, in ultima vreme pare ca ploua cu manunchi de sloave. Or fi aia micii in pana de idei? Si.. inca ceva, titulatura de “Elegy”, mi-a inspirat ceva frumos, un ceva ce-a persistat si dupa vizionare. Poate veti simti si voi, incercati.

Vizionati trailer:

2 COMENTARII

  1. deci duuude esti cel mai tare…tu cel care comentezi toate filmele:)))))rad de una singura la toate comentariile super ironice:))))esti cel mai tare:))))i lovee youuuuu:D

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.