Dream House (2011)

5

Cred că singurul lucru bun legat de acest film este că pe platourile de filmare s-au îndrăgosit Daniel Craig și Rachel Weisz, iar mai târziu chiar s-au căsătorit. Deși filmul avea toate atuurile să fie unul deosebit de interesant, plecând de la valoarea regizorului Jim Sheridan, confirmată în producții ca My Left Foot, In The Name of The Father sau Brothers și terminând, dacă vreți cu trioul Craig-Weisz-Naomi Watts, aflat în fruntea distribuției, Dream House este un eșec lamentabil, un film slab din toate punctele de vedere, care nu putut fi salvat nici măcar de valoarea celor trei actori. Scenariul este previzibil și sunt multe lucruri care nu prea se leagă, filmul seamănă jenant de mult cu Shutter Island și are toate clișeele posibile din filmele de acest gen.

dream house 2 460x288 Dream House (2011)

Daniel Craig interpretează rolul unui editor de carte (Will Atenton), care renunță la slujba sa pentru a se dedica scrierii unui roman, dar și familiei sale, formată din soția Libby (Rachel Weisz) și cele două fiice. Ei se mutaseră recent într-o casă dintr-un orășel liniștit și sperau ca viața să le ofere numai lucruri bune. Totuși, o serie de evenimente ciudate îi cam pun pe gânduri și noii locatari descoperă că în acea casă, în urmă cu niște ani, avuseseră loc mai multe crime. Mai concret, un bărbat își ucisese cu sânge rece cele două fiice și soția, împușcându-le. Faptele îngroziseră comunitatea respectivă, care refuză să povestească cum au stat lucrurile. Will încearcă să afle mai multe detalii despre acea familie și despre modul cum s-au întâmplat crimele, iar descoperirea făcută îi schimbă complet sensul existenței.

dream house 1 460x305 Dream House (2011)

Cauzele acestui eșec sunt destul de complexe. Jim Sheridan a avut numeroase discuții în contradictoriu despre acest film cu producătorii, iar în final aceștia au decis să realizeze montajul peste capul regizorului, ieșind ceea ce puteți vedea, în caz că vă doriți acest lucru. Mai mult, după aceea, Sherindan a refuzat să-și asume acest film, iar Daniel Craig și Rachel Weisz nu au dorit să participe la vreo acțiune de promovare a sa, fiind la rândul lor nemulțumiți de ceea ce ieșise în final. Nici măcar trailerul, realizat tot de producători, nu este unul reușit pentru că te trimite pe o pistă falsă, cum că Dream House ar fi un horror curat, dar nici vorbă de așa ceva și în plus dezvăluie mult prea multe din acțiunea filmului. Mărturisesc sincer că mi-a părut rău că l-am văzut, iar dacă aș fi intuit că filmul este atât de slab, vă spun că nu aș mai fi pierdut vremea să-l urmăresc.

Vizionați trailer:

5 COMENTARII

  1. […] la fel de înspăimîntătoare pentru cel care va urma precum a fost pentru el. Cinefilul – FilmeTari Deși filmul avea toate atuurile să fie unul deosebit de interesant, plecând de la valoarea […]

  2. Nu l-am vazut dar dupa trailer pare reusit. Insa pe imdb sunt niste review-uri de iti lasa un gust amar, desi nu lai vizionat.

  3. […] Filmul Intruders ne aduce o surpriză la nivel de distribuţie, pe actorul Clive Owen ce ne surprinde prin acest nou rol atipic pentru el. Owen o dă pe genul horror în adevăratul sens al cuvântului experimentând ceva nou pentru gama lui de roluri jucate. O apariţie scenică cel puţin la fel de ciudată si asemănătoare ca si Daniel Craig  în Dream House. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.