Donkey Xote (2007)

2

donkey-xote-afisActori:Andreu Buenafuente (voce), David Fernandez (voce), Sonia Ferrer (voce), Jose Luis Gil (voce)

Povestea lui Don Quijote este binecunoscută în întreaga lume. Isprăvile eroului lui Cervantes au încântat generaţii şi generaţii de copii şi adolescenţi. Aşadar, era greu să faci o ecranizare ca la carte pentru că lumea s-ar fi plictisit probabil. Aşa că spaniolii, cei care au realizat această producţie, s-au gândit să rescrie povestea. Păstrează personajele principale, oferă mai multe proprietăţi animalelor (măgarul nu vorbeşte doar în Shrek) şi speră să meargă treaba. Problema e că treaba nu prea merge pentru că talentul şi inspiraţia realizatorilor de animaţie nu se găsesc pe toate drumurile. Mai ales când drumurile nu duc la Hollywood.

Don Quijote, mai tânăr decât l-a prezentat Cervantes, vrea să pornească într-o nouă aventură şi să o găsească pe iubita Dulcineea. Dar nu poate pleca fără ajutorul său, Sacho Panza, fie şi pentru că, potrivit poveştii originale, acesta este singurul care a văzudonkey-xote-11t-o pe femeie (dacă a văzut-o, părerile sunt împărţite). Cum nu puteau să plece pe jos, ei apelează la vechii tovarăşi de călătorii: Rucio şi Rosinanta. Dacă măgarul de-abia aştepta să aibă parte de peripeţii, calul era mulţumit cu traiul liniştit pe care-l ducea, antrenând o trupă de găini şi fiind păzit de bodyguardul-cocoş. Lui Don Quijote i se pun tot felul de piedici, nici nu era greu având în vedere firea sa naivă, noroc cu Sancho şi măgarul care îl scot din belele la momentul oportun.

Download subtitrare “Donkey Xote” in curand.

Animaţiile dindonkey-xote-2 ultimii ani ne-au obişnuit să fie haioase sau ingenioase. Donkey Xote nu este nici aşa, nici aşa. Trec peste faptul că scenariul este tras rău de păr, mă rog, să zicem că e o animaţie şi nu trebuie cine ştie ce subtilităţi, dar filmul este plictisitor şi deloc amuzant. Glumele sunt scremute, poantele nereuşite, iar inovaţiile realizatorilor, gen leul anemic şi mai blând ca o pisică, total ineficiente. Nu îl recomand nici celor care nu au ceva mai bun de văzut (făcut).

Vizionati trailer:

2 COMENTARII

  1. Mno, l-am adulmecat si eu, avida pentr-o poveste animata. Proasta alegere, categoric. Magaru’ o fi fost imprumutat cu ora din ograda Shrekiana?

  2. […] o jalnicã încercare de a mai defila alãturi de povestea lui Cervantes în “Donkey Xote”, iatã cã cineva s-a hotãrât sã facã ceva serios din personajul lui Don Quijote. Cine oare sã […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.