Don McKay (2009)

1

Am lăudat filmele independente când au meritat, pentru prospeţime, originalitate, etc, dar acum nu este cazul. “Don McKay” este un proiect ratat din toate punctele de vedere, dar în primul rând din cauza scenariului. Rar mi-a fost dat să văd un film atât de inconsistent, cu o poveste atât de aiuritoare şi trasă de păr încât stai să te întrebi oare ce şi-a propus iniţial scenaristul de a ieşit această bizarerie. Jake Goldberger are totuşi o scuză: este primul său film, atât ca scenarist, cât şi ca regizor. Mai poate încerca, dar, ca primă impresie, pare mai talentat ca regizor decât ca scenarist.

Don Mckay (Thomas Haden Church) lucrează ca om de serviciu la un liceu. El duce în spate o povară de vreo 25 de ani de care nu poate scăpa orice ar face. După producerea unei tragedii în oraşul natal, el părăseşte localitatea respectivă şi intenţionează să nu mai revină niciodată. Până într-o zi, când primeşte o scrisoare de la iubita sa din liceu care îl anunţă că este pe moarte şi doreşte să-l vadă pentru ultima dată. Atunci Don decide să revină în locul pe care îl părăsise în urmă cu un sfert de veac. Totuşi, lucrurile sunt un pic schimbate faţă de cum le ştia el în urmă cu 25 de ani şi o serie de evenimente ciudate îl pun pe gânduri. Este victima unei farse sau doar omul nepotrivit la locul şi mai nepotrivit ?

Filmul nu are mulţi actori şi practic doar trei dintre ei au roluri principale. Este vorba de Thomas Haden Church, pe care l-aţi mai văzut în “Sideways”, dar care este departe de prestaţia din producţia respectivă, de Melissa Leo, specializată în filme independente, dar care a reuşit să aibă şi o nominalizare la Oscar pentru rolul din răvăşitorul Frozen River şi de Elisabeth Shue (Leaving Las Vegas). Nici unul dintre cei trei nu este convingător, dar prea mult nu aveau cum să scoată din personajele create de Jake Goldberger.
Don Mckay” este un film pe care nu îl recomand nici măcar masochiştilor.

Vizionaţi trailer:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.