Disturbia (2007)

5

Imi plac surprizele. Bineinteles, cele placute. Astfel ca mi-a placut si “Disturbia”, un film care a aparut de nicaieri. Cel putin pentru mine. Si cel mai mare merit il pot acorda naturaletii din prima parte a filmului, naturalete pe care mi-e dor sa o simt in prestatiile unora. Chiar daca sentimentul a disparut dupa prima jumatate de ora, bine c-a fost macar! 😀 Cireasa pentru acest sentiment i se acorda lui Shia LaBeouf (Transformers: Revenge of the Fallen, Eagle Eye, New York, I Love You), actor ce a reusit sa cuprinda intr-un rol aparent banal, unul cu fara prea multa substanta, o crampeie de realitate si niste intamplari aproape de verosimil. Alaturi de el se mai gasesc nume ca Sarah Roemer, o asa-zisa debutanta la vremea aceea, Carrie-Anne Moss si talentatul David Morse (Passengers, The Hurt Locker, The Green Mile). Subiectul este cat se poate de simplu si unul de-a dreptul solicitat de Hollywood in ultimii ani: descoperi un vecin suspect, dar nu de orice fapta, ci chiar de crima si-ncerci sa-l deconspiri printr-o cale proprie. Si chiar daca poate veti considera dupa aceste mici “amanunte” ca filmul nu-si merita atentia, eu zic sa va mai ganditi o data, caci aveti ce vedea in “Disturbia”.

disturbia movie image shia labeouf 3 Disturbia (2007)

Kale era un adolescent fara probleme. Asta pana in momentul in care tatal lui moare, iar acesta se schimba radical, devenind un tip inchis si violent. In clipa in care isi loveste un profesor fara a avea un motiv serios, ci doar reprezetand modalitatea lejera a unei defulari, baiatul se vede nevoit sa raspunda in fata legii pentru fapta sa. Astfel, se alege cu 3 luni de arest la domiciliu si fiecare miscare de-a sa monitorizata, scapand de inchisoarea propriu-zisa. Intre timp, din plictiseala si prea mult timp liber, va incepe sa-si pandeasca vecinii, cunoscand-o in acest mod pe frumoasa Ashley, nou-mutata in cartier, dar si pe Mr. Turner (David Morse), un tip ciudat si de la care va avea de aflat si invatat mult mai multe.

disturbia movie image shia labeouf sarah roemer 5 Disturbia (2007)

In ciuda subiectului rasuflat, “Disturbia” ramane un film placut. Actorii isi fac treaba bine, unii decent, altii foarte bine, detaliile si rasturnarile de situatie sunt incorporate la locul potrivit, iar desfasurarea actiunii te tine captiv pe tot parcursul vizionarii. Nu uit nici de cliseele abordate, dar avand in vedere ca nu eram in cea mai critica pasa de-a mea, am fost chiar ingaduitoare cu ele. 😀 Are adolescenti, pe Shia LaBeouf, are subiect controversat, actiune, urmariri si pase amuzante, adulti neintelegatori, o fata frumoasa de cucerit, un prieten trasnit, ce mai puteti dori intr-o frumoasa vacanta de primavara?

Vizionati trailer:

5 COMENTARII

  1. Da! Asa da! Mi-a placut. Nu mi s-a parut un subiect rasuflat. Un thriller foarte bun, fara imagini odioase, fara nu stiu ce aparitii SF, fantome buclucase, si prieteni imaginari. M-a tinut cu sufletul la gura.Iar starile de paranoia au fost foarte bine conturate. Un film, de vizionat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.