Deschiderea Festivalului de la Cannes 2011

1

In incercarea de a ma invata cu stresul multimedia si editorial din timpul prezentei mele la Festival (si asta este o lauda plina de modestie) am decis sa va invit in a citi primele cuvinte despre festivalul din acest an. Am urmarit intreaga zi de aici, din tara, sperand a ma acomoda cu atmosfera senzationala de acolo.

juriu cannes 460x316 Deschiderea Festivalului de la Cannes 2011

La fel ca acest articol, toate articolele mele despre festival vor fi scrise intr-o maniera incat sa poata fi intelese si de cei care nu au regizori europeni ca favoriti sau care vad in filme doar entertainingul comercial.

robert de niro 460x316 Deschiderea Festivalului de la Cannes 2011

Prima zi a fost dedicata galei de deschidere, a doua conferinte de presa si filmului de deschidere Midnight in Paris (trailerul aici). Midnight in Paris este regizat de Woody Allen si ii are in rolurile principale pe simpaticii Owen Wilson si Rachel McAdams. Din juriul festivalului fac parte, anul acesta, si actorii Jude Law si Uma Thurman prezidati de un dinozaur al industriei: Robert DeNiro. Si la final, o poza “de afis” cu oamenii zilei de astazi:

woody allen 460x316 Deschiderea Festivalului de la Cannes 2011

1 COMENTARIU

  1. Chiar astept sa iasa la cinema “Midnight in Paris”. Woody Allen e un regizor unic si intodeauna mi-a placut felul in care reuseste sa imbine legaturile dintre oameni cu locatia filmului (Annie Hall, Vicky Cristina Barcelona, etc). Ma mir totusi si as vrea sa vad si sa inteleg de ce Woody Allen l-a ales pe Owen Wilson sa joace in acest film, Rachel McAdams mai pricep…ea chiar aduce (din punct de vedere fizic si actoricesc) un pic cu Mia Farrow, dar niciodata nu mi s-a parut ca el are “aerul” unui actor pe care Woody Allen l-ar putea distribui intr-un dintre filmele sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.