Deal (2008)

2

Eroul principal al acestui film este pocherul. Deal nu este primul film pe această temă, probabil nici ultimul şi cu siguranţă nici cel mai bun. Au fost producţii mai valoaroase care tratau acest subiect, iar cele care îmi vin acum în minte sunt The Cincinnati Kid, cu Steve McQueen şi Karl Malden în rolurile principale şi Rounders cu John Malkovich într-un rol memorabil. Deal e la ani-lumină de aceste filme şi singurul punct comun pe care îl au este pocherul. Atât.

deal 1 300x287 Deal (2008)

Tommy Vinson (Burt Reynolds) este un fost mare jucător de pocher, retras de mai mulţi ani după ce pierduse sume importante. Având de ales între soţie şi pocher, el a ales-o pe soţie, promiţându-i că nu va mai juca niciodată. Atracţia este însă prea puternică şi continuă să urmărească marile turnee la televizor. La un moment dat, el descoperă un tânăr talent, pasionat de pocher, pe care începe să-l antreneze. Scopul ? Să câştige titlul mondial şi să împartă banii. Totul merge până la un punct atunci când tânărul se revoltă şi drumurile lor se despart. În acel moment, Tommy ia o decizie: revine la masa de joc pentru campionatul mondial, indiferent de consecinţe.

deal 2 300x286 Deal (2008)

Marea problemă a acestui film este scenariul. Povestea este schematică, plină de clişee. Din acest motiv Deal nu te surprinde cu nimic. Intuieşti finalul încă de la jumătatea producţiei, personajele evoluează mai mult decât previzibil, renunţând prea uşor la principiile care le ghidaseră până atunci. În aceste condiţii nici actorii nu prea avea ce să mai salveze, cei mai mulţi descurcându-se onorabil. Un cuvânt şi despre capul de afiş al filmului: Burt Reynolds îşi cam arată vârsta. Şi cu asta cred că am spus suficient.
Deal nu e un film care ar putea fi urmărit uşor de multe persoane. De altfel, cred că în afara pasionaţilor de pocher, care poate ar mai putea învăţa câteva trucuri, filmul nu va tenta prea multă lume.

Vizionaţi trailer:

2 COMENTARII

  1. Ai dreptate in legatura cu ultima fraza. Mi-e mi-a placut, ca sa zic asa. Mi-a placut mult ultima faza cand nu se uita la carti si dadea all-in. The Cincinnati Kid spui? nu l-am vazut, dar e deja pus la copiat :)). Chiar sunt interesat, ce filme mai stii de genul..? 21 mi-a mai placut mult, daca l-ai vazut. Daca poti reveni cu un alt comentariu si sa-mi spui ce filme mai stii….eu astept ^^.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.