Dead Like Me: Life After Death (2009)

9

death-posterActori: Ellen Muth, Callum Blue, Sarah Wynter, Jasmine Guy, Britt McKillip, Christine Willes

Pentru mine, transformarea unui serial mai mult sau mai putin reusit, intr-o minunatie de tip artistic, a reprezentat de-a pururi un soi de deja-vu.  Dibacind, reusim sa descifram si numele serialului: “Dead Like me”, iar continuarea, parfum nu altceva: “Life after death”. Un adjectiv/adverb si-un substantiv nascuti-n aceeasi familie lexicala. Deci, un mort a indurat o moarte. Si s-ar parea ca vrea sa ne impartaseasca cu orice pret si experienta de dupa. Touching? Pana-ntr-un punct.  Ciuntit in doua sezoane, impartasirea filmului cu voi (cei ce cunoasteti mai multe despre) imi este oarecum limitata, caci n-am avut habar de acest serial. Dar ma las in valtoarea cinefilului amator, murmurand ce-am prins.

As zice ca se urmareste o prezentare banala, oarecum atipica, a unui fapt rational si firesc: 5uo4sgnh41tzheowahel_podgormoartea. Nu te grabi, nu precipita faptele, oricum vei muri! Asta gandeste George Lass, o simpatica decedata ce ajunge sa aibe o functie (post-mortem) cat se poate de curioasa: culegatoare de suflete. De precizat ca fata a sfarsit din cauza unui capac de toaleta al unei nave spatiale, picat exact in tartacuta inculpatei. Ce presupune acest job, de altfel full-time? Alaturi de alti trei colegi de bransa (Roxy, Daisy, Mason) ia sufletele mortilor, dirijandu-i astfel spre-un ultim drum. Lucrurile devin personale pentru aceasta cand in poveste intervine sora sa cea mica, Reggie, o adolescenta aflata-n dificultate.

images8 Ellen Muth- George Lass- naspa personaj. N-as fi atat de drastica vis-a-vis de ea, dar rar mi-a fost dat sa-mi fie atat de antipatica o persoana. A interpretat dragut, a gandit haios, dar are ea ceva suspect => empatie=0. Suspect de naspa. Da, ma repet. Efemeritatea este bine stiuta de toti (sper), deci nu vad rostul unei ofrande verbale pentru dansa. Altceva mi-a piscat interesul: nestiinta, atribut al unei oarecare naivitati, de multe ori fatala. Nu orice fel de naivitate, ci poate cea provocata de tot ce te-nconjoara. Nu vi s-a intamplat s-aflati lucruri a caror importanta ar fi schimbat cu certitudine datele unei delicate probleme? Si chiar de n-aveam parte de schimbari majore, macar STIAM. Nu cadeam la capat, dezlegand dileme pe varf de abis.

Vizionati trailer:

9 COMENTARII

  1. Mie filmul mi s-a parut oribil, fara cap si fara coada, fara idee, fara mesaj…Dupa mine nu l-as recomnda nimanui pentru vizionare

  2. @ M B: Adevarul este ca-ncerc sa las una, si sa m-apuc de alta. Pana una alta, te lasi si tu de articolele mele, nu? 🙂

  3. nici mie nu mi-a placut filmul asta,chiar nu a meritat sa stau pana la 1 noaptea sa-l vad,nu-l recomand:D

  4. am vazut filmul asta acum 2 seri ..sincer este o porcarie de film cei care aveti de gand sa-l vedeti, mai bine cautati altceva 😀 pupici!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.