Dawn of the Dead (2004)

6

Era doar o chestiune de timp pana sa incep sa va vorbesc despre filme cu zombies. Nu stiu daca v-am spus pana acum dar am asa o mica obsesie pentru the undead si am vazut nenumarate filme, unele mai serioase, altele mai putin serioase. De fapt sunt atatea parodii si comedii cu zombies incat abia daca mai gasesti vreunul facut ca lumea si cu un buget serios. Ar fi cateva care sunt chiar bine realizate si cu adevarat infricosatoarea, printre care si Dawn of the Dead, care zic eu ca merita vazute. In trecut, prin anii 60-70 cand filmele astea era atat de populare, un zombie era de regula un mort revenit la viata. In zilele noastre laitmotivul acestor productii este un soi de virus care practic ii transforma pe oameni in morti vii infometati dupa carne de om si care ii pot infesta si pe ceilalti printr-o simpla muscatura. Dar destul cu teoria. 18379354 Dawn of the Dead (2004)

Dawn of the dead despre care va vorbesc este de fapt un remake dupa filmul din 1978 cu acelasi nume, regizat de George A. Romero, tatal filmelor cu zombies. Motivul pentru care am ales sa pun accent pe remake si nu pe original este ca acesta este foarte bine realizat si multi l-ar prefera pe cel nou deoarece este mult mai realistic comparativ cu cel de acum 30 de ani. Povestea este, asa cum deja banuiti, despre o invazie de zombies. Desi nu este revelat in totalitate cum s-a nascut primul zombie care a declanzat invazia, mai multe lucruri indica ca si in acest film este vorba de o epidemie. Oricum, sunt morti vii peste tot, dar o gasca de supravietuitori reusesc sa se refugiaze intr-un mall, cat de convenabil. Dupa ce se dezmeticesc un pic, descopera ca o muscatura e fatala si ca cei infectati nu mai au nicio sansa de vindecare. Filmul este condimentat cu scene triste, precum cea in care fiica isi ia la revedere de la tatal care fusese muscat. Toate acestea dau o dimensiune reala intamplarii. Bineinteles ca sunt si faze amuzante in care supravietuitorii se distreaza de minune prin tot mallul in timp ce afara, numarul mortilor vii continua sa creasca. Dar toate au un sfarsit. Evident ca distractia nu putea tine la infinit, iar cei ramasi in viata trebuie sa se decida ce este de facut mai departe. dawn of the dead 2004 zombies 2 Dawn of the Dead (2004)

Mi se pare fascinanta situatia in care se afla personajele. Doar inchipuie-ti, ai ramas tu plus o mana de oameni versus o armata de zombies. Cum reactionezi in situatia asta? Izolarea, pierderea celor dragi sunt doar cateva dintre temele pe care le intalnim in Dawn of the dead. Situatia pare disperata, fara vreo sansa de scapare. Tu ce ai face? Ai lupta impotriva milioanelor de zombies sau te-ai alatura lor?

6 COMENTARII

  1. deci… asadar si prin urmare…. a fost cel mai patetic film cu zombie ever… o porcarie! nu va pierdeti timpul uitandu`va la el!

  2. Pe mine m-a amuzat teribil filmul asta. Dar tre’ sa recunosc ca m-am inspirat din el pentru a ma costuma de Halloween. :P:))

  3. depinde de gusturile fiecaruia. mie personal imi plac filmele cu zombie tocmai datorita faptului ca sunt cam cheesy.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.