Cry-baby (1990)

5

Cati dintre noi nu isi aduc aminte cu placere de primele filme ale lui Johnny Depp? Daca primii sai ani de actorie au fost marcati de nume celebre precum “A nightmare on Elm Street” sau “Edward Scissorhands” m-am gandit sa scot de la naftalina un film mai putin cunoscut. “Cry-Baby” este un film exceptional care, desi nu s-a bucurat de un succes box office, a devenit in scurt timp un “cult movie” cu un numar impresionant de fani devotati.

“Cry-Baby” este o parodie a musical-urilor din anii 50 si il are in prim plan pe Wade Cry Baby Walker portretizat de un Johnny Depp adolescent, alaturi de gasca sa alcatuita din delicveti juvenili, “the Drapes”.

Povestea are loc in Baltimore-ul anilor 50 si incepe cu un simplu vaccin la care este supus fiecare licean. In aceasta imprejurare deloc romantica protagonistul Wade Walker (Johnny Depp) se indragosteste de Allison Vernon-Williams (Amy Locane), o fata care facea parte din cetatenii de vaza ai orasului, considerati “Squares” de gasca “Drape”.

Insa dragostea celor doi este supusa mai multor teste. Atat familia fetei cat si prietenii tanarului se impotrivesc relatiei. Apar tot felul de intrigi care condimenteaza povestea precum tipa care pretinde ca a ramas insarcinata cu Wade sau incarcerarea pe nedrept a eroului. Toate acestea o pun pe Allison pe ganduri dar, ca intodeauna, dragostea iese invingatoare.

crybaby 00521 300x167 Cry baby (1990)

Filmul este extrem de amuzant si dispune de personaje colorate si individualizate: de la familia excentrica a lui Cry-Baby Walker, pana la tocilarii stapaniti de automatisme care alcatuiau grupul “Square-ilor”, aceasta productie ilustreaza caricatural tipologiile existente in acea epoca.

Johnny Depp intra perfect in pielea personajului Wade Cry-Baby Walker, un rebel, un razvartit impotriva societatii care impune un anumit tip de comportament. Dar in ciuda atitudinii de tip dur, Cry-Baby este capabil sa iubeasca şi nu ii este teama sa-si exteriorizeze sentimentele pentru Alison. Cea mai notabila trasatura a personajului este abilitatea sa de a plange cu un singur ochi doar o singura lacrima, de aici porecla “Cry-baby”. Aceasta caracteristica il urmareste de-a lungul intregului film.

Atmosfera este tipica anilor 50, construita din numeroase imagini clasice ale anilor rock n roll: şcoala, petrecerile, ba chiar si inchisoarea, toate arata autentic. Filmul este presarat cu mici apropouri la adresa lui Elvis Presley şi a musical-ului “Grease”.

153610 crybaby l1 Cry baby (1990)

“Cry-Baby” este pana la urma vechea poveste a celor doi tineri care fac parte din lumi diferite, care luptã sa combata taboo-urile societaţii vremii şi ale caror actiuni influenteaza modul de gandire a orasenilor. Filmul este realizat intr-un mod inedit uzand de un umor inteligent.

Vizionati trailer:

5 COMENTARII

  1. Am vizionat acest film de foarte multe ori si tot nu m-am saturat de el…intradevar este unul dintre primele roluri ale lui Johnny Depp (si cu toate astea il joaca impecabil);un film amuzant cu personaje colorate si bine individualizate si cu o coloana muzicala pe masura :)))

  2. Filmu’ asta mi-e asa drag! Tin minte ca l-am vizionat cu surioara mea si ne-am amuzat asa copios. J. DEPP este fenomenal. Filmu’ meu preferat al lui e “Charlie & the Chocolate Factory”:)

  3. Johnny Depp este unul dintre actorii mei preferati si i-am urmarit evolutia cinematografica. cry-baby e un film misto de tot si ma bucur ca esti de acord cu mine. filmul meu preferat cu el ramane insa edward scissorhands

  4. Super!!!Johnny Depp este si pentru mine unul dintre actorii mei favoriti insa nu pot alege un film preferat cu acesta; toate peliculele care il au pe Johnny ca actor sunt foarte reusite si deosebite
    Un film de suflet ar fi Finding Neverland insa binenteles ca si Tim Burton’s Edward Scissorhands se afla pe lista filmelor pe care le urmaresc oricand cu placere

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.