Crulic, premiat la Cottbus 2011

1

Premii importante pentru filmul românesc la Cottbus

Ieri, 5 noiembrie 2011, a avut loc ceremonia de premiere a Festivalului Internaţional de Film Est-European de la Cottbus. România nu a plecat cu mâinile goale.

Două premii au fost decernate coproducţiei româno-poloneze, Crulic. Menţiunea specială a juriului internaţional a fost acordată regizoarei Anca Damian, care cu ajutorul unor tehnici de animaţie diversificate relatează o poveste bazată pe fapte reale. În anul 2008 Claudiu Crulic, emigrat în Polonia, ajunge nevinovat în închisoare şi intră din protest în greva foamei. Şi juriul ecumenic al festivalului s-a arătat impresionat şi a premiat modul inovativ prin care li se acordă dreptul la replică celor ce nu mai sunt.

La competiţia de scurtmetraj a fost mai mult decât convingătoare premiera mondială a filmului Aşteptând zorile, în regia lui Mihai Şofronea. Scurtmetrajul spune povestea unui cuplu în prag de ruptură. Ana îl iubeşte pe Radu, dar s-a îndrăgostit de altcineva. Cele două personaje sunt interpretate de actorii Elena Popa şi Adrian Văncică. Imaginea este semnată Toni Cartu, scenografia Cezara Armasu, montajul Doina Zavadschi şi sunetul Marius Obretin.

1 COMENTARIU

  1. […] (România, Franța, Elveția, Germania) – 2010 „Crulic – drumul spre dincolo” (România, Polonia) – 2011 „Din dragoste cu cele mai bune intenții” (România, Ungaria) […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.