[concurs] Carol I (2009)

48

carol 1 [concurs] Carol I (2009)Castiga invitatii la The Light, cartea si DVD-ul Carol I!

Vino la Cinema The Light din 8 mai sa vezi filmul Carol I si participa la concurs pana pe 17 mai.

Poti castiga una dintre cele 5 invitatii duble, 3 carti Carol I oferite de Editura RAO sau DVD-ul Carol I oferit de Pro Video. Castigatorii vor fi anuntati pe site pe 19 mai. Raspunde, printr-un comentariu, la intrebarea:

Care este cel de-al doilea film in care Sergiu Nicolaescu il interpreteaza pe Carol I?

Pentru patrie
Carol I
Mihai Viteazul

Carol I

img 2229 300x200 [concurs] Carol I (2009)Titlu original: Carol I
Regie: Sergiu Nicolaescu
Scenariu: Sergiu Nicolaescu si Emil Slotea
Cast: Sergiu Nicolaescu, Razvan Vasilescu, Cristian Motiu, Andreea Macelaru Sofron, Marina Procopie, Geo Dobre, Ion Lupu
Gen: Documentar istoric
Produs de: MediaPro Pictures, cu suportul CNC
Distribuit de: Mediapro Distribution
Lansare cinema: 8 mai 2009
Site film: www.mediapropictures.com/carol

Tagline: Un destin pentru Romania

Sinopsis:
img 2399 300x200 [concurs] Carol I (2009)Vara anului 1914. La 75 de ani, Regele Carol I, intemeietorul Romaniei moderne, traieste retras in Castelul Peles. O are alaturi pe Regina Elisabeta, sotie devotata si prietena de suflet.

Monarhul infrunta cu sobrietate suferintele fizice ale batranetii. Insa acestea nu sunt nimic pe langa framantarile sale morale. Carol I este intr-o pozitie dificila: onoarea si radacinile de familie ii dicteaza sa intre in razboi alaturi de Germania si Austro-Ungaria; dar opinia publica cere ca tara sa ramana in neutralitate.

Batranul rege isi joaca ultima carte in Consiliul de Coroana. El incerca sa ii convinga pe reprezentantii poporului sa voteze pentru intrarea in razboi de partea Puterilor Centrale.

Vizionati trailer:

48 COMENTARII

  1. Carol I este al doilea film…primul a fost Pentru patrie,in doua serii si dateaza din anul de gratie 1977.
    Desi nu sunt o mare fana a filmelor romanesti,pe acesta chiar intentionez sa il vad, pt ca filmele istorice au fost mereu pe gustul meu.Mai mult, poate fi o ocazie, chiar daca nu cea mai potrivita, sa ne cunoastem istoria, iar Carol I a fost una din figurile cele mai importante.Sper sa reusesc sa-l vad si sa revin cu o opinie dupa…:))

  2. Carol I este al doilea film…primul a fost Pentru patrie,in doua serii si dateaza din anul de gratie 1977.

  3. Sergiu Nicolaescu il interpreteaza cu genialitatea-i caracteristica, pentru a doua oara sub “bagheta” sa regizorala, pe Carol I, in filmul cu acelasi nume, Carol I. Astept cu nerabdare sa vizionez si acest film istoric al maestrului!

  4. Filmul Pentru patrie, aparut in 1978, care prezinta scene, in special de lupte, din Razboiul romano-ruso-turc din 1877-1878, folosind secvente din serialul TV, Razboiul Independentei din 1977, turnat cu ocazia aniversarii implinirii unui secol de la Razboiul de Independenta al Romaniei, avand acelasi regizor, Sergiu Nicolaescu; cu o distributie exceptionala – o pleiada de mari actori de teatru si film ai epocii: Amza Pellea – impozant in rolul generalului Alexandru Cernat, ministrul de Razboi; George Constantin – plin de maretie, ca intotdeuna, ca Mihail Kogalniceanu, ministrul Afacerilor Streine; Alexandru Repan, superconvigator in rolul generalului doctor Carol Davilla; Ion Dichiseanu, magistral ca Osman Pasa, comandantul suprem al fortelor otomane pe frontul din Balcani ( mai exista un front in Caucaz); Mircea Anghelescu, patrunzator ca tarul Alexandru al II-lea al Rusiei; Cornel Coman, corect in indeplinirea rolului Marele Duce Nicolae al Rusiei, fratele tarului si comandantul trupelor ruse; m-a surprins dezamagitor jocul standard al lui Emanoil Petrut ca I.C. Bratianu, primul ministru, ca si cel superficial, in rolurile eroilor din cartea de istorie, al actorilor Iurie Darie – maiorul Gheorghe Sontu, Raducu Itcus – capitanul Valter Maracineanu; plin de viata George Mihaita ca sergentul Penes Curcanul; tot mereu cu o intelegere deplina a personajului, Ilarion Ciobanu extraordinar, ca de obicei, in rolul episodic maiorul Moise Grozea; interpretare corecta a lui Ion Marinescu in Mehmet Pasa; impresionant Mircea Albulescu in colonelul Mihail Cristodulo Cerchez, cel in fata caruia s-a predat Osman Pasa, preluandu-i sabia; foarte buni in rolurile episodice, Colea Rautu ca George Slaniceanu, Cornel Garbea in locotenent-colonel Maldarescu; slabi ca prestatie, Emil Hossu in sergentul Ciuca, Ovidiu Moldovan ca gornistul Nita Ion, o actrita de mana intai, Ileana Popovici in gornistul Ciuca, sora in travesti a sergentului Ciuca; Valentin Platareanu, bun interpret al rolului ingrat al capitanului Lahovary; Constantin Codrescu, bine ancorat in rolul C.A. Rosetti; regizorul si actorul Sergiu Nicolaescu, grandios in domnitorului Carol al Romaniei si comandant suprem al fortelor aliate romano-ruse din Balcani, jucand acest rol pentru prima data in cariera lui artistica, a doua oara fiind in filmul Carol I.

  5. numele filmului cel de-al doilea in care sergiu nicolaescu interpreteaza rolul lui CAROL I se numeste PENTRU PATRIE

  6. […] Marele premiu i-a revenit producatorului Andrei Boncea (Media Pro Pictures) pentru Weekend cu mama, regizat de Stere Gulea. Cel mai bun scurtmetraj de ficţiune a fost Nunta lui Oli, realizat de Tudor Jurgiu, iar premiul pentru cel mai bun scurtmetraj documentar i-a revenit producţiei Ciobanul zburător, regizat de Cătălin Muşat. În cadrul competiţiei Şcolilor de film, cel mai bun scurtmetraj a fost desemnat Lungul drum spre casă, scris şi regizat de Anamaria Chioveanu, de la UNATC. Premiul a constat într-un scuter. A mai fost acordat un premiu de excelenţă UNATC-ului pentru contribuţia la dezvoltarea filmului românesc, iar reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa l-au premiat pe Sergiu Nicolaescu pentru Carol I. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.