[concurs] Antichrist (2010)

14

Pelicula Antichrist, în regia lui Lars von Trier, va intra pe 26 martie în cinematografele din România. Pana atunci, FILMETARI si Transilvania Film te invita la concurs. Raspunde la cerinta de mai jos si poti castiga una dintre cele 3 invitatii duble la filmul care a creat atatea divergente: Antichrist!

Numeste un film care crezi ca este foarte asemanator cu filmul “Antichrist”!

Raspunde la cerinta pana pe 28 martie, printr-un comentariu. In cazul in care doresti sa ai sanse mai mari de castig atunci da-ne si cateva motive. Pe 29 martie, acest articol va fi updatat cu lista celor 3 castigatori care trebuie sa trimita un mail la contact@filmetari.com in decurs de 3 zile pentru a confirma premiul.

SINOPSIS

Un cuplu în doliu se retrage în ’Eden’, cabana lor izolată din pădure, unde speră să îşi repare inimile frânte şi căsătoria cu probleme. Dar natura îşi urmează cursul şi lucrurile merg din ce în ce mai rău …

DECLARAŢIA REGIZORULUI

Cu doi ani în urmă, am avut o depresie. A fost o experienţă nouă pentru mine. Totul, indiferent ce era, părea neimportant. Nu puteam să lucrez. Şase luni mai târziu, doar ca exerciţiu, am scris un scenariu. Era un fel de terapie, dar şi o căutare, un test să văd dacă voi mai face vreodată vreun film.

Scenariul a fost finalizat şi filmat fără prea mult entuziasm, făcut de parcă mi-aş fi folosit doar jumătate din capacitatea fizică şi intelectuală. Munca la scenariu nu a urmat obişnuitul meu modus operandi. Adăugam scene fără motiv. Imaginile erau compuse fără logică sau gândire dramatică. Adesea proveneau din visele pe care le aveam atunci.

Încă o dată, subiectul a fost ”Natura,” dar într-un fel diferit şi mai direct decât în trecut. Într-un fel mai personal. Filmul nu conţine niciun cod moral specific şi nu are decât ceea ce unii ar numi ‘strictul necesar’ în ceea ce priveşte intriga. Nu pot oferi nicio scuză pentru”Antichrist”. Alta decât credinţa mea absolută în film – cel mai important film din întreaga mea carieră.

14 COMENTARII

  1. Don’t Look Now (1973) . In acest film este vorba despre o famile, care isi pierde copilul. Parintii , ca si in The antichrist, rezista greu . Tatal copilului isi inchipuie tot timpul ca vede copilul. Consider ca seamana filmul prin tema abordata.

  2. Possession al lui Zulawski din ’81. Si acolo povestea pleaca de la instrainarea dintre sot si sotie. Femeia e demonizata si sexualitatea ei capata dimensiuni monstruoase. Iar Isabelle Adjani mimeaza isteria ca nimeni alta :).
    Personal, filmul lui Trier mi s-a parut delicios. Si mi-a amintit de padurile lui Lynch 😀

  3. Possession din 1981, regizat de Andrej Zulawski. Intrainarea sot/sotie, femeia demonizata, sexualitatea monstruoasa si memorabila scena de isterie a Isabellei Adjani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.