Clubbed (2008)

8

clubbedtheatricalposterActori: Mel Raido, Shaun Parkes, Scot Williams, Maxine Peake, Ronnie Fox, Colin Salmon

Uite un film smecher! Si, indepartandu-ma de urma argoului folosit, marturisesc c-atributul intrebuintat aici, poseda pentru mine o subtilitate indeajuns de buna cat sa ma faca sa-i prezint a mea admiratie. Englezoii lanseaza o chestiune frumoasa, o lectie celor de sus, dar si celor de jos. Sa va mai spun ca si c-un low budget? O aparitie interesanta o constituie pentru mine Mel Raido, figura searbada in tabloidul marilor ravniti ai cinematografiei de astazi, dar care face un deosebit rol intr-o drama de mare clasa. Da, o sa va placa, da, ii veti savura ascunzisurile, rasturnarile de situatie ale povestii si caracterele-i proeminent cizelate. Il recompensam c-un ‘asa da’.

Danny, un tip simplu, tata a doi copii, trece printr-un moment declubbed-08 cumpana al existentei sale. Aflat in proces de divort cu sotia, posesor de job mizer, fara locuinta stabila proprie, totul pare a fi drum fara iesire. Intr-una din zilele obisnuite in care acesta isi viziteaza fiicele, este atacat de catre reprezentantii mafiei locale. Neputincios dar si intaratat de situatie, acesta va-ncepe sa viziteze sala de box a unor noi cunostinte. Cu ce-si ocupa timpul actualele lui relatii? Portari/bodyguarzi intr-un club de mare anvergura. Louis, Rob si Sparky, aveau grija ca distractia sa se desfasoare in conditii civilizate, manifestandu-si deschis grija pentru desfiintarea traficului de droguri din incinta localului. Danny va sfarsi ca fiind unul dintre ei. La cutit de risc si avantaj.

clubbed_xl_04-film-a2

Finalul o sa va suprinda, placut chiar. Nu cred ca britanicii mai au de aratat ceva. Nu contenesc in a uimi prin indemanarea actorilor lor, manati de ridicolele sume cu care pornesc la drum, ca pot, ca stiu. Si asta face cat 3/4 din talciocul de la Hollywood. Si vorbim despre loialitate, loialitatea in prietenie si principii, principii solide de viata. Uneori, devotamentul fata de oameni este o mancare greu digerat pentru multi. Baieti- o sa va placa; fetelor- nu va lipsesc emotia si scenele induiosatoare. Vizionare frumoasa!

Vizionare placuta:

8 COMENTARII

  1. Salut, va invit sa sustineti un proiect cultural pentru copii.

    E vorba de un site de carti gratuite in format electronic, care se pot printa cu o imprimanta obisnuita si capsa cu un capsator de birou.

    Obtineti astfel o colectie intreaga de povesti frumoase. Textele si ilustratiile sunt puse la dispozitie de scriitori, traducatori si ilustratori care demonstreaza ca pot face si ceva din suflet, nu doar pentru bani.

    Va rugam sa ne vizitati siteul si sa ne sprijiniti descarcand povesti. Ne gasiti pe siteul http://www.povestealuijester.blogspot.com

  2. nu-i chiar englez-englez, e ceva mai nordic, irish ceva. “ay yo’ focking scum, yo’ fock” :))

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.