Cloudy With A Chance Of Meatballs (2009)

2

Drept sa va zic, uneori, sunt mai rea ca aia micii. La fie’ce zvon de peste mari si tari, cum c-ar urma sa rasara filme simpatice de animatie, ciulesc urechile si sfarsesc in a astepta cu sufletul la gura pozna! De aceasta data a fost randul si vremea lui “Cloudy With A Chance Of Meatballs”;  iar daca titlul adaptat pentru tara noastra nu vi se va parea hazliu, sincer va spun, aveti mari probleme cu copilul din voi: “Sta sa ploua cu chiftele”, asta e startul. Inspiratia vine dintr-o carte pentru copii (cum altfel?) aparuta in anul 1978 scrisa de  Judi sin Ron Barrett, astfel ca alte pagini de carte vor prinde viata. Haideti sa va povestesc si despre ce este vorba concret:

Micul Flint este un copil poznas ca toti prichindeii de varsta lui. Doar ca poznele lui sunt un pic mai serioase decat ale celorlalti. Baietelul viseaza sa devina un adevarat om de stiinta, un inventator capabil sa-si ajute semenii prin mintea si dedicatia sa catre meserie. Desi nu este luat in serios de catre cei din jur, indemnat de mama lui in copilarie, isi va construi mai tarziu propriul laborator, laborator in care se vor lua nastere cele mai nastrusnice… banalitati.

News1_1

Intr-un orasel bantuit de comertul cu sardele, (au pana si parc de distractii cu tematica de sardele!!) acesta va da lovitura cu proiectia unei rachete, trimise din greseala, spre cer. Din momentul ala, din vazduh va ploua cu .. mancare! Hamburger, bacon, inghetata, jeleu- diversitatea isi spune cuvantul! Ajuns dintr-un inventator neinsemnat, omul-cheie al orasului, Flint va avea si de suferit de pe urma faptelor sale. Dar pe langa el se va perinda si frumoasa Sam, o tanara aflata la inceput de cariera in televiziune.

cloudy-with-a-chance-of-meatballs2

Drept sa va zic, aveam asteptari mai mari de la filmul cu pricina. Doar ca.. Un pic dezamagita tot am ramas. Cateva glume rasuflate si scene ce nu-si au rostul parca, te pun la incercare. O chestie m-a amuzat teribil: americanii, cunoscuti nevoie-mare pentru alimentatia indecent de nesanatoasa, pluseaza pe acelasi consum de junk-food si in ecranizarea asta. Si ma gandeam eu asa… Pai ma, daca animatiile sunt destinate (aproape) exclusiv unui public de pitici, ce-i inveti tu daca-i arati ca o gramada de pusti se scalda-n inghetata si.. culmea (!?) nu patesc nimic! DAR.. sa vedeti, la scena in care baietelul politistului este adus lesinat pe brate de tatal sau, doctorul va sopti crudul adevar: A mancat prea multa mancare junk-food. Sa cada cu sarmale si mamaligute!

Vizionati trailer:

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.