Charlie Bartlett (2007)

0

Numele meu este Charlie Bartlett si vreau sa cuceresc lumea! Sau cel putin, m-as putea multumi si cu lumea liceului meu. Cam asta ar dori aproape fiecare licean sa cuprinda in maini, atunci cand scoala se transforma intr-o corvoada. Poate fiecare dintre noi am fost la randul nostru Charlie, altii inca mai sunt, iar altii au si reusit. Ca si in cazul lui.. Charlie! A trecut o buna bucata de timp de cand filmele cu adolescenti acaparau audienta, iar glumele si poantele pastrau acea culoare juvenila, lasand la o parte scenele si replicile obscene. “Charlie Bartlett” este un film cumintel cu si despre adolescenti, adolescenti care doresc sa fie respectati, sa fie luati in seama, sa fie tratati individual si cu maximum de interes, ce sa mai, vor adultii de partea lor! Dar cand numele lui Robert Downey Jr. figureaza pe lista adulta, asteapta-te la ce este mai rau, caci tipul nu are niciun fel de tragere catre problemele adolescentine, si nici nu se sfieste sa rezolve problemele dupa bunul plac, ignorand “publicul”. In rolul adolescentului ambitios il avem pe Antoin Yelchin, un tip aproape enervant de energic si charismatic, iar ca aparitii placute le bifam pe Hope Davis si Kate Dennings. Asadar, numele lui este Charlie Bartlett si este aproape sa cucereasca holurile scolii!

CharlieBartlett Charlie Bartlett (2007)

Charlie este un tip istet, pasionat de muzica si actorie, cu o situatie materiala excelenta si o mama usor ticnita; ticneala datorata consumului de sedative. De tata nu aflam mare lucru, dar cu siguranta nu-i este prin preajma baiatului sau. Ultima patanie il face pe baiat sa fie exmatriculat de la o scoala de prestigiu, acesta alegand de aceasta data o scoala publica, una deloc pretentioasa, ba chiar mai mult, una rau-famata. Acolo il va intalni pe directorul Nathan Gardner (Robert Downey Jr.), individ ce are grave probleme in a-si impune punctele de vedere si pe frumoasa fiica a acestuia, Susan. Pentru ca este respins si chiar batjocorit in prima instanta ca si nou-venit, lui Charlie ii vine o idee: sa se asocieze cu ticalosul scolii, Murphy, si sa vanda pastile colegilor de scoala. Nici nu i-ar fi atat de greu, avand in vedere ca familia sa are la dispozitie un doctor psihiatru, Charlie avand propriile sale probleme pe care le rezolva cu ajutorul sedativelor, iar pentru a obtine reteta necesara hapurilor, nu trebuie decat sa ceara. Ca doar are nevoie..

charlie bartlett Charlie Bartlett (2007)

“Charlie Bartlett” aduce totusi cateva elemente noi, surprinzatoare si placute vazului, astfel ca nu este chiar tipicul film pentru adolescenti. Da, si aici este adusa in discutie problema virginitatii, dar intr-o masura mai mult sau mai putin magulitoare, da, si aici adolescentii au probleme existentiale ca atunci cand nu le mai poti tine socoteala tipilor care te-au regulat in sala de sport a scolii, dar.. exista totusi semne de lupta. Ca lupta pentru drepturilor lor, ca lupta pentru schimbare si dorinte, ca vor sa iasa in fata pe propriile puteri si ca niciodata nu este tarziu sa speri in ceva mai bun. Inca o chestie totusi trebuie sesizata aici: consumul ingrijorator cu care americanii se tot confrunta in ceea ce priveste sedativele. Stiti ca la un moment dat exista un scandal interesant si anevois vis-a-vis de “miraculosul” Prozac. Ba mai mult, unii declarau ca si-ar trata si animalutele de companie cu acestea, in momentele mai putin fericite ale patrupedelor. Ce, nu pot fi si ei, bietii necuvantatori, anxiosi si depresivi? 😀 Oricum, importanta pe care populatia americana o da stiintelor psihologice si psihiatrice este viu-graitoare in scena lui Charlie si sedinta de psihanaliza. De acolo, totul devine speechless!

Vizionati trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.