Cei mai sexy barbati din ultimii 20 de ani

44

După ce săptămâna trecută colegul meu, Saramon, v-a prezentat cele mai sexy actrite, era normal ca şi fetele să aibă parte de un articol cu cei mai sexy actori. Nu ştiu câţi dintre voi au auzit, sau nu au auzit, de revista People. Apare săptămânal şi este citită de peste 40 de milioane de oameni din întreaga lume. Dar, cel mai important, în fiecare an realizează topuri ca: “The Most Beautiful People”, “The Best and Worst Dressed” şi “The Sexiest Man Alive”. Pentru că topul cu “Cel mai sexy bărbat în viaţă” de anul acesta va apărea tocmai în noiembrie, m-am gândit că nu ar fi o idee rea să facem o recapitulare a celor care au câştigat acest titlu, în ultimii 20 de ani. Partea bună? Sunt toţi actori. Sunteţi gata? 😀 Să începem:

20deani Cei mai sexy barbati din ultimii 20 de ani

1989: Sean Connery

Deşi rolul care l-a făcut faimos şi l-a propulsat spre succes a fost cel al lui James Bond, Sean Connery a reuşit să se facă apreciat de public, dar şi de critici, chiar şi după acesta. “The Untouchables” (1987) şi “The Name of the Rose” (1986) sunt filmele care i-au adus actorului cele mai importante premii. Pentru primul a primit premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar, iar pentru cel de-al doilea, premiul BAFTA. A mai jucat în filme importante ca: “Marnie”, “Indiana Jones and the Last Crusade”, “The Hunt for Red October” and “The Rock”. În 1999, la vârsta de 69 de ani, Connery a fost votat drept “Cel mai sexy bărbat al secolului”.

1990: Tom Cruise

Nominalizat la trei premii Oscar şi câştigător a trei Globuri de Aur, frumuşelul Tom Cruise a intrat în atenţia publicului datorită rolurilor sale din filme ca “Top Gun” sau “Misiune Imposibilă”. După aceea i-a fost foarte uşor să îşi consolideze cariera ce intrase deja într-o pantă ascendentă. Colaborări cu nume celebre ca: Sean Penn, Ridley Scott, Martin Scorsese, Oliver Stone, Jack Nicholson, Demi Moore, Brad Pitt, Antonio Banderas, Cameron Diaz, Penelope Cruz, Steven Spielberg, precum şi căsătoria cu Nicole Kidman, care a durat 10 ani, au fost lucruri care i-au asigurat faima şi renumele. Printre cele mai recente producţii în care a jucat se numără:Valkyrie“, “Tropic Thunder” şi “Lions for Lambs”.

1991: Patrick Swayze

Chiar dacă, în prezent, trăieşte o dramă, fiind bolnav de cancer pancreatic, Patrick Swayze este unul dintre cei mai buni actori de la Hollywood. Nominalizat la trei Globuri de Aur, cunoscut pentru rolurile sale din Dirty Dancing“, “Ghost”, unde a jucat alături de Demi Moore şi Whoopi Goldberg, şi “Point Break”, Swayze se numără printre puţinele celebrităţi cu cele mai longevive relaţii. Este căsătorit cu prima şi singura sa soţie, Lisa Niemi, din anul 1975.

1992: Nick Nolte

Născut pe data de 8 februarie 1941, Nick Nolte a devenit cunoscut abia la vârsta de 34 de ani, datorită rolului obţinut în serialul “Rich Man, Poor Man”, care i-a adus şi o nominalizare la premiile Emmy. A jucat în filme ca: Hotel Rwanda“, “Affliction “, “Hulk”, “U-Turn”, “The Golden Bowl” şi în “The Thin Red Line”, alături de George Clooney, Sean Penn şi John Travolta. De-a lungul vieţii, Nick Nolte a avut parte de nenumărate încercări: probleme cu alcoolul, cu medicamentele şi era aproape să îşi piardă viaţa într-un incendiu izbucnit în locuinţa sa din Malibu.

1993& 1994 & 1999: Richard Gere

“Pretty woman, walking down the street – Pretty woman, the kind I like to meet …” Da, când zici Richard Gere te gândeşti automat la “Pretty Woman” şi la Julia Roberts. Şi-a început cariera de actor în anii 70, dar succesul a apărut zece ani mai târziu, odată cu rolul său din “American Gigolo”. A continuat să iasă în evidenţă cu filme ca “An Officer and a Gentleman”, “Primal Fear”, şi “Chicago”, care i-a adus un Glob de Aur pentru cel mai bun actor. Richard Gere mai este cunoscut şi pentru căsătoria sa cu supermodelul Cindy Crawford. Îl puteţi vedea din această toamnă în drama “Amelia”, unde joacă alături de Hilary Swank şi Ewan McGregor.

1995 & 2000 Brad Pitt

Lui Brad Pitt i-am dedicat o săptămână întreagă pe filmetari şi se bucură de o notorietate aşa de mare, încât orice comentariu din partea mea nu ar aduce nimic nou. În plus, nu cred că mai poate mira pe cineva că a fost ales, de două ori, cel mai sexy bărbat în viaţă 😀

1996: Denzel Washington

Este primul şi singurul bărbat de culoare care a câştigat titlul de cel mai sexy bărbat în viaţă. De asemenea, este al doilea bărbat de culoare (după Sidney Poitier) care a obţinut premiul Oscar pentru cel mai bun actor. Îl ştiţi din filme foarte bune ca: “Malcolm X”, “Philadelphia”, “The Hurricane”, Remember the Titans, “John Q”, “American Gangster”, Man on Fire“, “Inside Man”, “Deja Vuşi, cel mai nou, The Taking of Pelham 1 2 3“. Pentru 2010 a pregătit thrillerul The Book Eli.

1997 & 2006 George Clooney

Chiar dacă are aproape 50 de ani, George Clooney nu şi-a pierdut deloc din şarm şi continuă să fie unul dintre cei mai atrăgători bărbaţi. După aproape 27 de ani de muncă în domeniul cinematografiei, Clooney se poate mândri cu o experienţă solidă nu numai ca actor, ci şi ca producător, regizor sau scenarist. Este cunoscut, în special, pentru rolul din filmele Ocean ‘s Eleven, Twelve şi Thirteen. De asemenea, a fost numit unul dintre cei mai influenţi 100 oameni din lume.

1998: Harrison Ford

La Harrison Ford mereu mă amuză felul în care îşi interpretează rolurile. De fiecare dată îşi pune masca aceea de om abătut, serios, încât îţi lasă impresia că este bântuit de o suferinţă profundă. Iar această impresie mi-a fost încă o dată dovedită când l-am urmărit în dramaCrossing Over“. Ştiu, a jucat în filme bune ca “Star Wars”, “Blade Runner”, “Witness”, “Presumed Innocent”, “The Fugitive”, “Air Force One”, “What Lies Beneath” şi seria “Indiana Jones”, dar, cu toate astea, nu e unul din actorii mei preferaţi. Mai mult sau mai puţin curios este faptul că la cei 67 de ani ai săi este logodit cu Calista Flockhart (tipa din serialul “Ally McBeal”). Nu că aş insinua ceva 😀

2001: Pierce Brosnan

După Sean Connery, Pierce Brosnan este al doilea favorit pentru agentul 007, James Bond. Din cele 22 de filme, care l-au avut drept atracţie principală pe celebrul agent secret, Brosnan a jucat doar în patru dintre ele: “GoldenEye”, “Tomorrow Never Dies”, “The World Is Not Enough” şi “Die Another Day”. A fost singurul lui rol care mi-a plăcut şi care, de altfel, l-a făcut faimos în toată lumea. Poate cel mai surprinzător rol al său este cel din musicalul “Mamma Mia“, pentru care şi-a antrenat vocea timp de mai bine şase săptămâni. Oare cum o fi să-l vezi pe Bond, James Bond, fredonând una din melodiile formaţiei ABBA? :)) Dacă vedeţi filmul să îmi ziceţi şi mie.

2002: Ben Affleck

Înainte să aflu că este actor, îl ştiam pe Ben Affleck ca fiind iubitul lui Jennifer Lopez. Şi cred că nu am fost singura. Apoi l-am descoperit în filme ca “Good Will Hunting”,capodoperă care i-a adus un premiu Oscar pentru cel mai bun scenariu, scris în colaborare cu prietenul său Matt Damon, “School Ties”, mult-controversatul Armageddon“, “Pearl Harbor” şi “Daredevil” (unde a jucat alături de actuala soţie, Jennifer Garner). Cele mai noi producţii în care a apărut sunt He’s Just Not That Into You” şi “State of Play. Primul film regizat de Ben Affleck s-a numit, şi acum ţineţi-vă bine: “I Killed My Lesbian Wife, Hung Her on a Meat Hook, and Now I Have a Three-Picture Deal at Disney”. Sună … bine, nu? 😀

2003: Johnny Depp

În sfârşit am ajuns şi la Johnny Depp, un actor pe care, personal, îl admir foarte mult. Îl urmăresc încă de la începuturile carierei sale (adică de la primul film) şi nu pot spune că m-a dezamăgit vreodată. Are un talent incredibil şi asta a dovedit-o de nenumărate ori. Câţi dintre voi îl mai ţineţi minte pe Edward Mâini-de-Foarfece? Eu l-am văzut prima oară pe la 8 sau 9 ani şi am rămas fascinată. Iar filme ca “Arizona Dream”, “Donnie Brasco”, “Sleepy Hollow”, “Blow”, “Chocolat”, “Pirates of the Caribbean”, “Secret Window“, “Charlie and the Chocolate Factory” şi “Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street“, nu au făcut decât să îmi mărească respectul faţă de actor. Iar imaginea de tată perfect, familist convins şi filantropist, l-a ajutat, şi mai mult, să capete aprecieri pozitive din partea persoanelor de sex feminin. Aşa că nu ar trebui să ne mire că a fost ales cel mai sexy bărbat în 2003 😀

2004: Jude Law

Fie că joacă rolul unui soldat rănit (“Cold Mountain”), ce caută să se întoarcă la iubita sa soţie, sau cel al unui Don Juan modern (“Alfie“), e greu să îţi iei ochii de la frumuşelul actor. Mai ales, când realizezi că mama-natură l-a înzestrat, pe lângă frumuseţe fizică, şi cu ceva calităţi actoriceşti. De altfel, este considerat unul dintre actorii de la Hollywood care garantează succesul unei producţii la box-office prin simpla apariţie a acestuia în film. Unde să mai punem faptul că, până acum, a reuşit să joace alături de nume celebre ca Julia Roberts, Sean Penn, Anthony Hopkins, Leonardo DiCaprio, Alec Baldwin, Cate Blanchett, Cameron Diaz, Colin Farrell, Johnny Depp sau Clive Owen.

2005: Matthew McConaughey

În afară de “The Wedding Planner”, “How to Lose a Guy in 10 Days”, “Failure to Launch”, “Fool’s Gold” , “Tropic Thunder”, “Two for the Money”, unde a jucat alături de Al Pacino, şi, mai nou, “Ghosts of Girlfriends Past” nu îmi mai amintesc alte filme cu tânărul actor, care să merite să fie menţionate. Totuşi, are un motto foarte interesant: “Just Keep Livin'”.

2007: Matt Damon

La fel cum s-a întâmplat şi în cazul colegului său, Ben Affleck, pentru Matt Damon, totul a început cuGood Will Hunting. Apoi rolurile şi premiile au început să curgă. A jucat în “School Ties”, “Saving Private Ryan”, “The Talented Mr. Ripley”, seriile Ocean’s şi Bourne, “Syriana”, “The Good Shepherd”, “The Departed” şi, alături de Heath Ledger, în “The Brothers Grimm”. În 2007, revista „Forbes“ l-a numit cel mai „valoros“ actor, întrucât a adus caselor de producţie câte 29 de dolari americani, pentru fiecare dolar primit drept salariu. Într-un interviu, Matt Damon declara că ar prefera ca lumea să nu ştie nimic despre el şi să meargă, în schimb, să îi vadă filmele.

2008: Hugh Jackman

Logan, Hugh Jackman sau Wolverine, cum credeţi că sună mai bine? 😀 E incontestabil faptul că seriaX-Men i-a adus recunoaştere pe plan internaţional, dar actorul a dovedit, în filme ca The Fountain“, “The Prestige”, “Van Helsing” sau “Australia”, că poate mai mult de atât. Şi de când am văzut că e în stare să şi cânte, alături de Beyonce Knowles la decernarea premiilor Oscar, pretenţiile au crescut şi mai mult. Judecând după cariera în ascensiune a australianului, ne putem aştepta la producţii bune din partea acestuia. Producţii ca “Unbound Captives”, poate? Unde va juca alături de Robert Pattinson şi Rachel Weisz.

Un articol lung, cu cei mai sexy barbati din ultimii 20 de ani. Ce parere aveti despre cei 16 si pe cine ati propune pentru anul acesta?

44 COMENTARII

 1. Bun topul…sexy toti 😀 Dupa parerea mea insa…cel mai sexy actor ramane Brad Pitt…Poate o sa fiu contrazisa dar…asta cred eu. Are aproape 50 de ani (sau 45, nu stiu exact) si totusi inca arata super. Mda…si Ben Affleck mi se pare tot super…tin minte ca atunci cand am vazut “Daredevil” prima data am fost pur si simplu innebunita dupa el. Asa…Johnny Deep e si el sexy, n`am ce zice,totusi nu prea cred ca il defineste imaginea de sex-simbol atat de mult precum cea de actor excelent,dar isi merita locul in top…parca totusi trebuia sa fie si Orlando Bloom pe`aici, nu? 😀 In fine, toti au fost sexy la timpul lor…am un feeling ca anul acesta,Robert Pattinson va primi acest titlu…Imi cer scuze daca m-am intins prea mult cu acest comment,nu m-am putut abtine :)) Bun articolul, Ankha, tine`o tot asa!

 2. LOL, foarte tare, se pare ca se poarta subiectul. Eu tocmai scriu un articol 10 actori sexy new-entry despre “prospaturi” din zona cinema-tv. Si eu tot asteptam topul People magazine de anul asta, sunt sincer extrem de curioasa cine ar putea fi fericitul.

  Eu una ma gandesc la Javier Bardem. Si are si avantajul de a iesi deja cu Penelope Cruz, de a fi iubitul actritei. Nu de alta dar am remarcat ca dra. Cruz doar de acolo isi alege iubitii.

  Alte variante la care ma gandesc: Daniel Craig, Robert Pattinson.

 3. Merci, merci, fetelor.:D Sincer, si eu astept sa aflu cine va fi cel mai sexy barbat de anul acesta. Am banuielile mele, cu toate ca nu e greu de anticipat.Trebuie doar sa luam in considerare numele celor care sunt in mare voga in acest moment. Ce ziceti, o punem de-un pariu? 😀 Eu mizez pe Robert Pattinson. Ca variante de rezerva ar fi: Ryan Reynolds sau Christian Bale. Mihaela, tu ce crezi?:D

 4. dupa cum stau lucrurile, si eu inclin sa cred ca Pattinson are destul de multe sanse in 2009.Motivul:e “bun” si, mai mult, e pe val rau de tot!Personal, recunosc ca am facut o pasiune pt. Wentworth Miller;).Mi se pare hot, doar ca nu e pe val:(

 5. pai asta spuneam si eu, ca nu mai e pe val, din pacate…si nu e chiar asa de old PB, avand in vedere ca abia prin mai s-a terminat difuzarea partii a patra in America, fara prea mare succes, bineinteles, ca asa se intampla cand exploatezi un succes pana nu mai ramane nimic…

 6. Mathew McConoghey si Hugh Jackman. primul si al doilea. nu cred ca sunt cei mai sexy, exista mult mai “buni” insa acestia au un stil aparte, un sarm anume….

 7. Eu sunt 90% sigura ca va fi Robert Pattinson si sunt si gata sa pun pariu. Intuitia mea feminina asa imi spune… Pe aproape il vad si pe Javier Bardem, l-au pus in valoare si filmele din ultima vreme.

 8. Nu… Javier Bardem (care cred ca e tipul din Vicky Barcelona), nu are vreo sansa. In primul rand ca sa iei un titlu de genul “world sexiest etc” trebuie sa joci si intr-un blockbuster sau ceva… pe cand Javier saracu’ n-are niciun film anul acesta, iar 2008 nu l-am prins prea bine 😛

 9. @Raluk si eu la fel. Iar Floryan are dreptate in legatura cu Javier Bardem.

  @Floryan tot mai crezi ca nu o sa fie Pattinson?:D Chiar tu ai zis ca trebuie sa joci intr-un blockbuster. Tu la cine te gandesti? Shia LaBeouf cumva? 😛

 10. @Floryan: Apropo de blockbusteruri ai mare dreptate. Eu totusi sper sa nu iasa Pattinson, mi se pare ca ar fi cazul sa mai creasca pana atunci =))

 11. @Ankha, @Floryan: Sincer ma rog sa nu iasa Shia LaBeouf. Nu am nimic cu el, dar numai sexy nu mi se pare. Saracul, am tot cautat poze ca sa inteleg care e faza cu el dar imi sincer scapa. De Gustibus i guess… Comparativ cu el chiar ma rog sa iasa Pattinson

 12. nici eu nu prea cred ca Javier Bardem are vreo sansa. Nici nu e pe val, vorba aceea, iar daca privesti putin in urma la castigatorii din anii trecuti…no way!

 13. @anna Lasa-l, se simte si el rusinat printre atatea domnisoare :)) Daca nici macar Saramon sau Cinefilul nu il sustin. Baieti ce mai asteptati? 😀 Cu toate ca i-as da dreptate. Tare mult mi-ar placea sa stiu ce zic si baietii.

 14. @Floryan: Nu ai vazut ca Harry Potter-asul e chiar pe val in materie de sexy new guys. ti-o spun dupa un research amanuntit si poll-uri peste poll-uri. Nici mie nu imi vine sa cred. Ce de-a pedofilie in floare.

 15. Singurul care imi place este Jonny Depp…in rest no comment…cat despre preferintele mele, il gasesc fermecator pe Ed Norton care poate nu are frumusetea aceea care iti sare in ochi dar este foarte inteligent si talentat.

 16. @mary eu inteleg ce vrei sa spui, dar te asigur ca Leonardo DiCaprio nu a castigat in niciun an titlul de “cel mai sexy barbat”. Si aici ma refer strict la topurile facute de revista People. S-a clasat, totusi, in unele din acestea, pe locuri destul de bune, dar nu a castigat niciodata 😛

 17. in 2008 a fost ales Hugh Jackman Sexiest Man Alive de catre People Magazine iar anul acesta e posibil sa ajunga Robert Pattinson in top 3.

 18. tocmai am citit ca revista Glamour din UK l-a desemnat pe Pattinson the sexiest man alive in 2009.Inceputul, deci, pare promitator…

 19. @razvan nici mie nu imi place Shia LaBeouf dar tin minte ca s-a clasat printre primii 10 barbati sexy, in anul 2005 sau 2006. Nu mai stiu exact. Deci, fane are.

  @Mirificu Ai si tu dreptatea ta 😛 Megan Fox e super hot 😀

  @anna da, am aflat ieri. am anuntat chiar si pe twitter 😀 Check: http://twitter.com/FilmeTari

 20. Cate contradictii pe aici…:)) Eu tin cu fetele, deci mizez pe Robert Pattinson :)) Acum serios, chiar are mari sanse, se poate spune ca 2009 a cam fost anul lui – cu toata nebunia Twilight, New Moon&co. Si in plus…Shia LaBeouf nu e sexy! Cel putin eu nu il gasesc sexy…Javier sa zicem ca merge…Robert rocks the top! 😀

 21. Ahh si…poate mi se pare numai mie, dar cel care il joaca pe jacob in New Moon(am uitat pe moment numele actorului) arata super 😀 Oare sa aiba si el vreo sansa la titlu…? :))

 22. @DeDe: Mie in carte mi-a placut la nebunie Jacob si abia astept sa il vad pe actorul din Twilight/New Moon care interpreteaza personajul in actiune. Sper sa fie pe masura asteptarilor. Asa chiar arata nice.

 23. il propun pe Ryan Reynolds. nu numai ca e frumos, stie sa joace bine de tot. daca ati vazut “the proposal”, “van wilder”… stiti despre ce vorbesc 😉

 24. Eu raman cu Denzel Washington 😡 a jucat in filme avand roluri foarte diferite cum e Training Day de The Great Debaters sau Deja-Vu si American Gangster e ceva sa potzi juca asa roluri diferite si sa reusesti sa aduci filmul in topuri…as putea zice asta si despre Will Smith cu al lui I Am Legend dak nu era el actorul filmul nu ar fi fost atat de reusit…tot vad comm cu Robert Pattison :-?? are si el Twilight mdea si in film e 😡 dar in viatza reala…..tot Denzel W. 😡 😡 😡 😀

 25. Cel mai sexy..clar JOHNNY DEEP…doamne ce bucata :)) as ucide pt un baiat ca el ..pfff dea dracii…actoru meu preferat..cel mai tare.un actor cu toate calitatile.cel mai bun in ceea ce face.. nota 10 pt el

 26. Cel mai sexy barbat “din ultimii 20 de ani” .. sunt eu ! :))Mi-e teama sa va trimit cateva fotografii cu mine, sunt om insurat.. am o viata placuta..linistita, n-as dori sa-mi stric ploile, sa ajung urmarit de paparazzi, femei.. :))

 27. eu cred: 1.jensen ackles 2.jared padalecki 3.misha collis 4.Jeffrey Dean Morgan 5.ryan reynolds 6.luke mitchell 7.jesse mcartney 8.taylor lautner

 28. […] is the original post:  Cei mai sexy barbati din ultimii 20 de ani FILMETARI Alte articole RepereTaguri » Istoria recordurilor de viteza maxima intr-o masina […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.