Cei mai nominalizaţi 10 actori la Oscar

5

Dacă v-aţi întrebat vreodată care sunt cei mai nominalizaţi actori la Oscar, mai jos puteţi găsi câteva răspunsuri. Veţi descoperi o listă impresionantă de actori, de legende, de oameni care au scris istorie la Hollywood. Numai patru dintre aceştia mai sunt în viaţă şi îşi pot îmbogăţi palmaresul, ceilalţi şase fiind deja nemuritori.

Jack Nicholson

He’s the man. Cel mai nominalizat actor din istoria Oscarurilor. A strâns 12 asemenea distincţii, între 1970 şi 2003, iar performanţa sa actoricească a fost răsplătită cu trei statuete. Primul Oscar avea să-l câştige în 1976 pentru rolul din One Flew Over the Cuckoo’s Nest, al doilea în 1984 pentru Terms of Endearment, iar pe cel de-al treilea în 1998 pentru As Good as It Gets.

Laurence Olivier

Mult timp el a fost cel mai nominalizat actor. Mai exact până acum 13 ani când l-a întrecut Nicholson. Laurence Olivier. A adunat 10 nominalizări între 1940 şi 1979 şi a primit Oscarul o singură dată, în 1949, pentru Hamlet. În 1979 a fost distins de către Academia Americană pentru întreaga carieră, iar în 1948, pentru Hamlet a fost nominalizat şi la regie.

Spencer Tracy

Legendarul actor a fost nominalizat de numai puţin de nouă ori la premiile Oscar, reuşind să câştige o singură dată, în 1939, pentru Boys Town. Nu a fost prezent la ceremonie astfel încât statueta a fost luată de Louise Treadwell, soţia lui. A fost nominalizat între 1937 şi 1968, ultima nominalizare venind după moartea sa din 1967 pentru Guess Who’s Coming to Dinner.

Paul Newman

Tot nouă nominalizări a avut şi Paul Newman, întinse pe o perioadă de aproape jumătate de veac. A început în 1959 cu Cat on Hot Tin Roof, iar ultima nominalizare a fost în 2003 pentru Road to Perdition. În 1986 va primi Oscarul pentru întreaga carieră, iar un an mai târziu va fi recompensat pentru rolul din The Color of Money. Paul Newman nu a fost prezent la niciuna dintre cele două ceremonii.

Marlon Brando

Opt nominalizări pentru o altă legendă a Hollywood-ului. A început în 1952 pentru A Streetcar Named Desire şi a încheiat în 1990 cu A Dry White Season. A câştigat de două ori Oscarul: în 1954 pentru On the Waterfront şi în 1973 pentru The Godfather.

Jack Lemmon

Palmares identic pentru Lemmon şi Brando. Tot opt nominalizări şi tot două premii. Avea să câştige încă de la prima nominalizare, în 1955, pentru Mister Roberts, iar cel de-al doilea premiu va fi în 1973 pentru Save the Tiger. Va fi nominalizat pentru ultima oară în 1983 pentru Missing.

Al Pacino

Cu opt nominalizări, Al Pacino este actorul cu cele mai mari şanse să urce în acest top şi să se apropie de Jack Nicholson. Mai mult de jumătate din nominalizări au fost obţinute între 1973 şi 1980, dar atunci nu a primit niciun premiu, probabil Academia Americană socotind că este prea tânăr. Oscarul avea să-l primească în 1993 pentru Scent of a Woman. Atunci a fost şi ultima sa nominalizare.

Peter O’Toole

Academia Americană de Film a făcut de-a lungul timpului multe nedreptăţi, dar poate una dintre cele mai mari îl are în prim-plan pe Peter O’Toole. A fost nominalizat de opt ori şi nu a câştigat niciodată. Din 1963 şi până în 1983 a avut şapte nominalizări, iar în 2003 a fost recompensat cu premiul pentru întreaga carieră. Probabil Academia s-a gândit atunci că nu va mai prinde o altă nominalizare. După numai patru ani, el avea să fie din nou nominalizat pentru rolul din Venus, dar nu va primi statueta mult râvnită, urmând să rămână cu Oscarul onorific.

Dustin Hoffman

Şapte nominalizări a strâns şi actorul care va împlini 73 de ani în acest an. Legătura sa cu Oscarul a început în 1968 pentru The Graduate, iar ultima nominalizare a avut loc în 1998 pentru Wag the Dog. Avea să câştige de două ori, pentru rolurile din două filme care au făcut istorie: în 1980 pentru Kramer vs. Kramer şi în 1989 pentru Rain Man.

Richard Burton

Un alt mare învins este şi Richard Burton, în ciuda celor şapte nominalizări. Ca şi Peter O’Toole, el nu a primit niciodată premiul Oscar. A fost nominalizat între 1953 şi 1978.

Voi cine credeţi că ar fi meritat mai multe nominalizări de-a lungul timpului şi ar trebuit să se afle în acest top ?

5 COMENTARII

 1. Poate Michael Caine pentru tot ce a facut in filmele marca Batman (inclusiv The Dark Knight).

 2. Hellou!
  Din topul tau la egalitate pt mine sunt Jack Nicholson si Marlon Brando. Niste magnifici.
  Daca ar fi sa nominalizez, consider ca Morgan Freeman ar merita o pozitie intrucat a primit 5 nominalizari la Oscar si are si unul castigat pt Million Dollar Baby.
  Pe a doua pozitie ar fi Anthony Hopkins cu 4 nominalizari si un Oscar pt The Silence of Lambs.El ar trebui sa primeasca un premiu pt intreaga cariera for sure.
  In al treilea rand, doi actori renumiti trebuie amintiti: J. Depp si L. d Caprio fiecare cu cate 3 nominalizari si care promit atat de multe in continuare.
  Si, cam atat!:)

 3. spencer tracy a gistigat 2 oscaruri fiind primul actor din istorie care a cistigat premiul consecutiv ’38 ’39 boys town(39) si captains courageous(38)al doilea actor este tom hanks ’94 si ’95.

 4. denzel washington , e actorul meu preferat , sincer nu m-am uitat cate nominalizari are dar o voi face
  e un actor impecabil de bun cu filme de exceptie , si chiar si in filmele mai putin reusite el ridica stacheta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.