Ce facem dupa sez. 3 din Game of Thrones?

0

Daca saptamana aceasta s-a terminat cel de-al 3lea sezon din “Game of Thrones” pentru fanii care acum se intreaba “si acum ce facem?” am cateva informatii care sa va faca si mai grea asteptarea.

1. Sezonul 4 incepe in martie 2014.
2. Prima carte a fost publicata in 1996. Sunt publicate 5 carti, iar la 2 inca se scrie. Numele cartilor (sunt interesante numele lor ca sa va ganditi cam la ce sa ne asteptam de la serial): A Game of Thrones, A Clash of Kings, A Storm of Swords, A Feast for Crows, A Dance with Dragons, The Winds of Winter, A Dream of Spring.
3. Primul sezon a avut premiera pe 17 aprilie 2011, primele 3 sezoane avand premiera in fiecare primavara.
4. Prima carte este transpusa in primul sezon, a doua carte – al doilea sezon, iar pana recent se credea ca sezoanele 3 si 4 vor reprezenta cea de-a 3a carte.

game of thrones daenerys targaryen 293789 460x258 Ce facem dupa sez. 3 din Game of Thrones?

5. Prin ultimele 2 episoade din sezonul 3 se pare ca povestea a ajuns undeva la doua-treimi din cartea 3.
6. Cei care au citit cartile spun ca numarul 4 este cea mai slaba din seria de 5 si (foarte important pentru fanii serialului) in aceasta sunt introduse personaje noi, iar caractere indragite precum Tyrion (piticul), Jon Snow si Daenerys (fata cu dragonii) nu apar.
7. Desi producatorii de la HBO isi doresc ca George R.R. Martin sa termine cele 2 carti in timp pentru ca filmarile sa decurga conform programului un sezon in fiecare primavara sunt cateva probleme: autorului i-a luat 6 ani sa scrie cartea cu numarul 5, personajele copii incep sa imbatraneasca (vocile sa se schimbe), contractele cu actualii actori trebuie refacute periodic pentru ca acestia sa nu doreasca sa plece din serial, iar sumele de bani trebuie crescute si actualizate. Si ati zice ca e usor, doar ca sunt aproximativ 30 de actori care ar fi cu greu de inlocuit.
8. Exista si varianta lansarii unui prequel (sezon care sa prezinte actiunea dinainte de cartea 1) mai ales ca George R.R. Martin are scrise 3 carti a caror poveste se desfasoara inainte de “Ice and Fire” (numele seriei).
9. Autorul cartilor spera sa incheie intreaga poveste cu cartea numarul 7 (asa o are proiectata), insa nu a negat posibilitatea existentei unei carti cu numarul 8 si citez: “I have a story to tell; the number of books is almost irrelevant”.

Winter is not coming!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.