Catch Me If You Can (2002)

3

catch_me_if_you_canActori: Leonardo DiCaprio, Tom Hanks, Christopher Walken, Martin Sheen

Un film cu doua nominalizari la Oscar si o nominalizare la Globul de Aur (nu pentru cel mai bun film, dar la categorii de top)… regizat de Steven Spielberg. Leonardo DiCaprio a fost si va ramane acest pusti al Hollywoodului insa, din cand in cand, mai face si roluri mari. Si bune! In “Catch Me If You Can” joaca rolul pe care-l cunoaste cel mai bine, acela al unui tanar… de 17 ani. Filmul este transpunerea pe pelicula a unei povesti reale si poate fi considerat si biografic. Nu-i asa ca atunci cand auziti ultima afirmatie, deja va creste increderea in film? Mai ales daca lucrurile vazute acolo se adeveresc si in informatii de pe siteurile de specialitate. Ieri am vazut prima data filmul, iar motivul pentru care-l evitam era numele sau. Pur si simplu imi displacea. Nu regret ca l-am vazut abia dupa 7 ani, chiar mai mult, ma bucur ca am gasit un alt film tare.

Filmul spune povestea adevarata a lui Frank Abagnale Jr. care a jefuit bancile americane de cateva milioane bune de dolari pana la varsta de 19 ani.

2003_catch_me_if_you_can

S-a dat drept copilot al unei companii aeriene, doctor intr-un spital din Louisiana, avocat si procuror. Cu un stil incredibil de a inventa si de a minti, personajul lui DiCaprio pur si simplu uimeste intreaga audienta si desi inceputul este destul de slabut, recupereaza pe parcurs devenind un adevarat “om de stiinta in a minti”. Urmele ii sunt luate de un agent FBI, jucat in film de Tom Hanks, agent care este intotdeauna cu un pas in urma lui. Pana spre final.

2003_catch_me_if_you_can

Am fost tinut atent de intreaga desfasurare a actiunii, dar si de tehnicile pe care pustiul le dezvolta odata cu trecerea timpului. Minciunile si replicile sale (You know why the Yankees always win?/  ‘Cause they have Mickey Mantle? / No, it’s ’cause the other teams can’t stop staring at those damn pinstripes.) invatate chiar de la tatal sau vor ramane in mintea multor cineasti. Ca sa va dau si un detaliu important, Frank Abagnale Jr. inca traieste. Cum? Veti afla urmarind filmul.

Vizionati trailer:

3 COMENTARII

  1. Categoric face parte din seria de filme tari. Lui di Caprio rolul interpretat i se potriveste de minune.:))

  2. mda…am vazut filmu de vreo 2 ani……………cea mai tare faza e atunki cand inkearca ala sa afle cum a trisat di caprio la examenu ala…..la care el……………..nu va zik…urmariti filmu si o sa vedeti……..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.