Casanova (2005)

9

L-am descoperit pe Heath Ledger pentru prima oară în „Fraţii Grimm”. Un film care promitea, dar care nu m-a impresionat cu nimic. Apoi am văzut „Brokeback Mountain” şi am rămas uimită. Mi s-a părut că a jucat incredibil de bine. A urmat filmul de care o să vă vorbesc azi, „Casanova” şi „The Dark Knight”. Că are talent au spus-o mulţi, dar mă întreb, dacă nu ar fi murit câţi şi-ar fi dat seama? Mă enervează că, acum după ce a murit, toată lumea îl regretă şi vorbeşte cât de bun a fost. Şi isteria care se declanşase cu rolul din ultimul său film. Nu ţin minte să se fi declanşat aceeaşi isterie când a jucat în „Brokeback Mountain” sau în „Casanova”. Sunt unii care nici nu au văzut probabil filmele de care vorbesc, dar afirmă că este un actor foarte bun şi li se pare regretabil ce s-a întâmplat, doar pentru că l-au văzut în rolul lui Joker. Din ce cauză observăm un actor bun doar după ce moare? Şi cu ce îl mai ajută atâtea premii, regrete sau aprecieri după moarte? Nu sunt fană înfocată Heath Ledger. Mi se pare un actor bun, nu contest asta, dovada o veţi găsi şi în acest film, însă am scris rândurile de mai sus pentru că mă deranjează cumplit ipocrizia. Fie ea conştienţă sau nu.

casanova-1171295229„Casanova” este genul de film care te poate relaxa imediat. Presărat cu oarece umor de calitate, o poveste de dragoste (sau mai multe) plină de năbădâi, cu întâmplări incitante, suspans cât e nevoie şi o atmosferă de epocă, filmul devine mai valoros datorită rolului pe care îl face Heath Ledger. De legendarul amorez, Casanova, e puţin probabil să nu fii auzit. Ei bine, aceasta nu este povestea lui, dar asta nu înseamnă că filmul este unul slab sau mai puţin interesant. În povestea noastră, Casanova (Heath Ledger) era judecat de Biserică şi de majoritatea bărbaţilor pentru aventurile sale. Ca să nu fie prins de Inchiziţie şi alungat din oraş trebuia să se căsătorească cu o virgină. Însă, sfârşeşte prin a se îndrăgosti de o femeie deşteaptă, care îi pune capac, cum s-ar zice. Ce se întâmplă când aceasta va descoperi cine este cu adevărat, o să vedeţi voi.

casanova-1171295142De ce vă recomand filmul? Pentru că este o poveste despre iubire, fie ea transpusă superficial sau nu, mereu atrage. În plus, nu-mi imaginez un „Casanova” mai bun ca Heath Ledger. Şi v-aş aduce multe alte argumente, dar fiecare percepe diferit lucrurile şi nu doresc să vă alterez percepţia asupra lui, înainte de a-l urmări singuri. Acestea fiind spuse, vă urez vizionare plăcută!

Vizionati trailer:

9 COMENTARII

  1. O poveste foarte frumoasa! Heath e absolut minunat si va ramane asa pt cei care intr adevar au vazut asta inca de la primele sale filme!

  2. “Casanova” mi-a placut foarte mult k de altfel si “The Dark Knight”,dar nu stiam k a murit:|

  3. Tocmai am terminat de vizionat si impresia e foarte buna,este un film de dragoste presarat si cu putzina comedie dar este un film bun.

  4. da tu cate sute de filme tre’ sa vezi cu un actor ca sa iti dai seama ca este bun?! uite, mie nu mi-a trebuit decat unul ca sa realizez ca will smith e genial. si dupa mai multe, am ramas la aceeasi parere. eu n-am vazut decat 2 filme cu heath ledger si de la primul (Brokeback Mountain) mi-am dat seama ca era f bun.
    Dar ce ziceai dak toata lumea trecea peste moartea sa si nu-i acordau niciun premiu postmortem, nu-l pomenea nimeni etc.!? atunci ce ziceai?! ca lumea e super nesimtita nu?! :))) think about it!

  5. heath ledger a fost un actor foarte bun…inca de la “10 things I hate about you” este actorul meu preferat..uite ca asta este un film pe care nu l`am vazut dar o sa ma uit la el chiar in seara asta…revin cu pareri…apropo,mersi de sugestii chiar sunteti in ton cu mine la criticile filmelor;)

  6. […] TVR 1, A View From the Top 2003(Gwyneth Paltrow): Comedie 22:00/ Kanal D, Casanova2005 Heath Ledger, Sienna Miller): Comedie, […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.