Carmen 3D (2011)

1

Am dorit sa-mi satisfac o oarecare curiozitate si am ales sa vad celebra piesa de opera franceza, transpusa anul acesta in tehnologia 3D RealD, printr-o colaborare cu Royal Opera House din Londra. Cu mare parere de rau trebuie sa spun ca am ramas dezamagita profund. Proaspata interpretare nu aduce nimic nou, realizarea sa in acest format performant mi s-a parut inutila, iar chimia dintre personaje a fost aproape inexistenta. M-am straduit sa ii permit sa ma cucereasca, sa ma cuprinda magia specifica operei, insa punctele forte ale acesteia au fost mult prea putine pentru a o salva. Pe de alta parte imi asum o parte mica din vina, pentru ca genul muzical nu a fost niciodata pe placul meu – cu unele exceptii- .

carmen 3d 2011 460x258 Carmen 3D (2011)

Pentru cine nu cunoaste celebra poveste din opera Carmen, in mare parte este vorba despre iubire, pasiune, tradare ce va culmina cu inevitabilul tragism din final. In centru se afla un triunghi amoros din care fac parte: Carmen – o frumoasa muncitoare gitana cu un spirit neimblanzit, Don Jose – brigardier in Corpul de garda si prima ei iubire si toreadorul Escamillo. Va las pe voi sa descoperiti restul. Am sa spun totusi si ce mi-a placut. Muzica a jucat in mod evident un rol important, iar piesele faimoase nu au lipsit – partituri pe care sunt convinsa ca le-ati mai ascultat si in alte productii, fara sa fiti familiarizati cu opera Carmen – . Trebuie sa recunosc faptul ca,  interpretarea aproape perfecta a lor, m-a incantat si chiar au ramas ceva vreme in mintea mea dupa vizionare.

Carmen 3D 460x262 Carmen 3D (2011)

Un alt lucru de apreciat este realizarea foarte buna a costumelor utilizate in piesa. Va recomand sa mergeti sa-l vedeti doar daca sunteti pasionati de opera si/sau sunteti curiosi cu privire la experienta acestei versiuni speciale.

Va las sa va decideti urmarind trailerul de mai jos:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.