[Cannes 2009] Favoriţii, la jumătatea competiţiei

3

bright-starDupă ce au rulat deja zece filme în competiţia oficială a Festivalului de la Cannes (practic, suntem la jumătate deoarece au mai rămas alte zece filme de vizionat) criticii străini şi-au format o idee despre valoarea producţiilor prezentate. Nu întotdeauna părerea lor coincide cu cea a juriului, dar cred că este interesant de aflat ce filme au impresionat până acum la Cannes – competiţia oficială.

Înainte de intrarea în competiţie a filmelor lui Almodovar, Tarantino, Haneke, cannes-taking-woodstockGaspar Noe, producţia care a părut pe gustul majorităţii criticilor prezenţi a fost Un Prophete, regiazt de Jacques Audiard, care prezintă un tânăr magrebian ajuns la închisoare şi care devine un adevărat mafiot după gratii.Un alt film receptat pozitiv a fost Bright Star de Jane Campion, care spune povestea de iubire dintre poetul John Keats şi Fanny Brawne.

cannes-un-propheteTaking Woodstock al lui Ang Lee, despre povestea organizării în 1969 a concertului de la Woodstock, a fost la rândul său bine primit. Mult aşteptatul Antichrist al lui Lars Von Trier, un horror porno, a împărţit criticii. Unii au apreciat filmul din punct de vedere vizual, iar ceilalţi au reproşat inconsistenţa poveştii. Rămâne de văzut ce părere va avea juriul şi dacă Lars Von Trier va pleca cu vreun premiu de la Cannes aşa cum se întâmpla cu Dancer in the Dark şi Breaking the Waves.

3 COMENTARII

  1. am auzit ca si “Politist, adjectiv” a fost bine primit la festival si ca ar avea ceva sanse la premiu, la sectiunea la care concureaza.Cat despre “Antichrist”, din cate am vazut pe la tv a starnit niste discutii foarte aprinse, un membru al juriului afirmand chiar ca dupa vizionarea filmului, Lars von Trier a incetat pt multi sa mai existe ca regizor.Interesant,cred…

  2. In prima imagine este “Bright Star” iar in cea de a doua “Taking Woodstock”. A treia imagine este din “Un prophete”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.