[c] Alege reţeta idealã!

12

Update: Câştigãtorii sunt SFSESSIONS şi bisericoasa!

Trecut-au muncile, începuturile cãlduroase de lunã mai şi mijim ochii la orizonturi de varã. Şi chiar dacã o limonadã şi-un şezlong ar fi cele mai potrivite în situaţia de faţã, FILME TARI nu te poate ajuta cu acest rãsfãţ, din pãcate. Însã, împreunã cu cinematograful Hollywood Multiplex te trimitem, aşa cum te-am obişnuit sãptãmânal de o bunã perioadã încoace, la film pe tine şi pe un prieten de-al tãu! Se pun la bãtaie douã invitaţii duble celor mai sinceri şi dezinvolţi omuleţi ce vor rãspunde şi face faţã întrebãrii de mai jos:

Care este reţeta idealã pentru a realiza un film? Da, cunosc, sunã mişto dar îndeajuns de banal cât sã nu-i acordaţi atenţia necesarã. Însã, serios, nu te-ai sãturat de toate gurile care criticã în stânga şi-n dreapta şi care-ţi cautã în privire aprobarea de rigoare? Ce credeţi cã ar conta cu adevãrat în realizarea unui film? Actorii? Povestea? Ajunge o marcã de regizor consacrat? Efectele speciale cu adevãrat spectaculoase, cele la mare cãutare acum?

Câştigatorii vor fi anunţaţi în acest articol, vineri 7 mai, seara (articolul va fi updatat atunci) şi trebuie sa ne trimitã un e-mail la contact@filmetari.com pânã duminicã (9 mai) seara cu numele lor complet şi confirmarea cã îşi pot ridica biletele în sãptãmâna urmãtoare (invitaţii valabile între 10 – 13 mai). În caz contrar se vor alege alţi câştigãtori.

12 COMENTARII

 1. Reteta ideala pentru a realiza un film dupa parerea mea este imaginatia regizorului, talentul actorilor, tehnologia noilor efecte, povestea filmului si intensitatea pe care o traiesti cand il vizionezi.

 2. In opinia mea,reteta ideala pentru un film ar putea fi in primul rand,constituita din niste actori foarte buni si mai ales,o poveste captivanta.

 3. Nu intotdeauna succesul este asigurat de actori cunoscuti ori regizori de 5 stele,vezi Sandra Bullock care a luat si o zmeura…desigur daca pui numai necunoscuti in filmul ala,lumea va fi tentata sa nu se uite pentru ca nu cunoaste nici un actor.Presupun ca este nevoie de un echilibru in toate.Un actor cunoscut,altii mai putini cunoscuti.De asemenea cum efectele sunt la mare cautare,sau 3D,fac si ele parte din reteta minune.Nu in ultimul rand un scenariu impecabil,modul in care este filmat…daca stau sa ma gandesc la paranormal activity,era filmat cam aiurea (desi acolo se voia sa para filmat de amatori,deci e perfect scuzabil insa in cazul unui film care se vrea bun,e de neacceptat) …

 4. wow, asta da intrebare, in opinia mea reteta perfecta se bazeaza pe mai multi piloni la fel de importanti. Scenariul trebuie sa fie unul bun, povestea trebuie sa fie aparte. Regizorul trebuie sa inteleaga de la inceput ce are de facut si sa aiba o viziune de ansamblu a produsului final. Dupa care actori trebuie sa fie expresivi si sa intre in pielea personajului cat mai bine,nu neaparat celebrii.Modalitatea in care este filmat trebuie neaparat sa reflecte si genul filmului. Melodiile folosite in film sa completeze transmiterea mesajului. Efectele speciale trebuie neaparat sa fie bune si inteligent realizate si daca este cazul sa aiba si o varianta 3D nu numai una digitala.

 5. Nu stiu cat de necesare sunt efectele speciale, in fond sunt atatea filme vechi, nu atat de prelucrate, care inca sunt fenomenale si pe care ne face enorma placere sa le revedem.
  Reteta perfecta, in opinia mea, e o poveste frumoasa, cu o regie buna si actori expresivi. Daca ai ingredientele perfecte si bucatarul perfect, reteta nu are cum sa dea gres, chiar si preparata pe o plita veche cu lemne 🙂

 6. Povestea conteaza in mod cert cel mai mult. Actorii sa fie buni, nu neaparat celebri, dar… sa fim seriosi… in prima faza, daca apare un film numai cu vedete, nu are cum sa nu-ti atraga atentia. Si, in general, sunt si reusite. Ei, mai sunt si exceptii, dar “asa-i in bucatarie”…

 7. Un bun scenarist + un regizor cu viziune artistica f. mare + actori de renume de la Hollywood + efecte speciale + buget mare. Asta e reteta pentru un film bun.

 8. Un scenariu fain, replici ascutite, actiune alerta, actori potriviti si care sa intre in piele personajelor, soundtrack beton, mai inspre rock, gagici bune:D

 9. Nu cred ca exista reteta unui film de succes.De cele mai multe ori filmele anuntate cu surle si trambite sunt siropoase si pline de cliseuri si “the underdogs”,filmele despre care se aude putin pot surprinde si sa fie adevarate capodopere.Conteaza foarte mult viziunea artistica a regizorului,a scenaristului,chiar si a directorului de imagine.Jocul actoricesc bun este esential si de asemenea si modul in care regizorul alege intre a face ceva comercial sau ceva cu adevarat artistic.

 10. Evident, absolut toata echipa care participa la realizarea unui film sa fie una profesionista. Apoi, urmeaza povestea. Foarte interesant ar fi sa se continue o legenda… ori o parte a istoriei..pt ca toti fac aceleasi si aceleasi filme cu aceleasi povesti..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.