Broken English (2007)

2

 “Most people are together just so they are not alone. But some people want magic. I think you are one of those people.”

Sincera sa fiu, nu stiu de ce imi place atat de mult „Broken English”. Este unul dintre acele filme pe care mie imi place sa le numesc „anonime”. Sa definesc termenul, in viziunea mea: un film absolut recomandabil si vizionabil, dar care prin circumstante complet nejustificabile, nu este cunoscut si are decat un numar restrans de aprecieri, din cele multe meritate. Daca nu v-am facut curiosi nici prin subiectivismul meu, poate daca va spun ca a primit cinci nominalizari la festivaluri de renume (Sundance, Philadelphia, Moscow, Independent Spirit Awards, Golden Trailer), atunci poate curiozitatea creste suficient cat sa ii acordati o sansa spre vizionare.

broken english 2 460x304 Broken English (2007)

Subiectul nu este un cliseu: o poveste de dragoste care este usor asimilata, fara a cauza cresterea glicemiei prin dulcegarii sau exagerari basmice. Nora Wilder, personajul principal, intruchipeaza tiparul femeii in plina criza existentiala: are 30 de ani, este singura si fara perspectiva in cariera. Isi pune intrebarile care ni le-am pus probabil cu totii la un moment dat. Este nevoie sa ne mulam dupa cerintele unei societati pentru a fi fericiti, sau deciziile noastre, independent luate ne asigura multumirea in doze mici? Suna deprimant probabil initial, insa tocmai sinceritatea m-a convins. La un moment dat, Nora il va cunoaste la o petrecere pe Julier, un parizian total diferit de persoanele cu care s-a inconjurat pana acum. Involuntar, acesta va deveni pionul care o va ghida si o va ajuta sa se bucure de viata, fara limite autoimpuse. Povestea va lua o alta turnura si de aici lucrurile devin interesante, asa ca va las pe voi sa descoperiti cum evolueaza evenimentele.

broken english 3 Broken English (2007)

Un film inteligent care pare melancolic, insa este mai degraba o contemplare, un scenariu original despre stradania fiecaruia de a-si gasi locul intr-un univers bolnavicios care se vrea a fi perfect. Am certitudinea ca va placea pentru realism si naturalete si sper sincer sa va prinda subiectul desi pare banal. Filmarile s-au turnat atat in New York, cat si in Paris, asa ca veti avea oportunitatea sa va bucurati de ambele orase intr-un singur film.

Vizionati trailer:

2 COMENTARII

  1. […] ce consider a fi foarte interesant şi folositor citind părerile lor,chiar şi găsi un alt film(Broken English – SUA 2007) pe care am să vizionez,nici nu ştiu cum să mă exprim exact,dar mâine noapte cred că ar fi […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.