Brideshead Revisited (2008)

2

brideshead-revisited-posterActori: Emma Thompson, Matthew Goode, Ben Whishaw, Hayley Atwell, Michael Gambon

Inspirat din romanul cu acelasi nume al celebrei Evelyn Waugh, „Brideshead Revisited” este un film ce iti lasa o senzatie bizara dupa ce il vizionezi, ceva intre melancolie, uimire si bucuria de a te delecta cu un film ce denota originalitate. Fie ca este vorba despre preocuparea pentru detalii, locatia unde a fost filmat, sau ideile antagonice, precum credinta si ateism, homosexualitate si heterosexualitate, dezbatute pe parcursul a 125 de minute, „Intoarcerea la Brideshead” poate fi clasificata cu usurinta ca fiind povestea unei iubiri interzise, dar si cea a pierderii inocentei si maturizarii.

Brideshead este numele unui castel englezesc, un adevarat templu al artei, dar si intangibil bastion al catolicismului pe pamant anglican. Charles Ryder, in timpul celui de-al doilea razboi mondial, se reantoarce la Brideshead, deoarece domeniul a fost brideshead-revisited-p1achizitionat ca baza militara pentru armata. In timp ce face o plimbare pe domeniu, rememoreaza intamplarile petrecute acum 10 de ani, cand acesta era prieten apropiat cu familia de aristocrati Marchmain. Fiind student in primul an la Oxford, Charles se imprieteneste cu Sebastian, fiul lui Lady Marchmain. In scurt timp intre acestia se leaga o prietenie destul de profunda, iar in timpul vacantei de vara, Charles viziteaza pentru prima data Brideshead. Vara petrecuta acolo ii va schimba tot restul vietii.

brideshead-revisited-p2La fel de impresionante sunt si personajele, Charles este un tanar modest ce face parte din clasa de mijloc a Angliei si viseaza sa devina pictor, Lady Marchmain, evlavioasa si obsedata de control isi pune puternic amprenta pe cei trei copii ai sai, astfel datorita strictelor percepte ale religiei catolice, pe care acesta le respecta si impune, apar si consecintele. Sebastian este un alcoolic inrait, imatur si dezorientat, Julia inca din adolescenta da dovada de promiscuitate, in schimb Lordul Marchmain este un libertin, despartit de rigida Lady Marchmain, acesta traieste in Venetia alaturi de o alta femeie, Cara.

Vizionati trailer:

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.