Brick (2005)

1

Peste Brick am dat accidental si poate singurul lucru care m-a facut sa vreau sa-l vad era actorul Joseph Gordon-Levitt. Imi place tipul. E carismatic si l-am mai vazut si in alte filme, joaca bine. Titlul nu imi spunea mare lucru, putea sa fie vorba despre orice. Dar am fost placut surprinsa sa aflu ca este un film indie fara vreun buget impresionat dar foarte bine realizat. BrickScreenshot Brick (2005)

Filmul are loc intr-o suburbie intr-un oras oarecare din California. Avand un fir narativ de poveste cu detectivi, cel care povesteste este Brendan (Joseph Gordon-Levitt) un licean familiarizat cu grupurile sociale din cartierul sau si cu drogurile care circulau printre aceasta. A preferat sa pastreze distanta pana cand un eveniment deloc placut l-a facut sa-si schimbe atitudinea. Brendan isi gaseste fosta iubita moarta dupa ce aceasta il sunase disperata cu cateva zile in urma. Cu doar cateva indicii la indemana, tanarul incepe sa se infiltreze printre pustii mai populari ai liceului in speranta de a afla ce se intampla. Cu ajutorul prietenului sau istet, Brain (Matt O’Leary) care face rost de informatii pretioase, Brendan ajunge fata in fata cu legenda urbana The Pin (Lukas Haas), baron al drogurilor. Din peisaj nu lipsesc nici tipele populare ale liceului sau tipul bataus care are muschi in loc de creier. brick 6 Brick (2005)

Filmul are un iz de film noir, cu replici bine plasate si cu personaje dure, calme si oricand gata de intelegeri ilegale. Curios este ca o poveste atat de serioasa are loc in incinta unui cartier american obisnuit, iar cele mai multe personaje sunt tineri. La inceput ai fi zis ca totul este doar un joc si ca acesti liceeni iau lucrurile mult prea in serios. Dar treaba se dovedeste cu adevarat serioasa cand apar cantitati enorme de droguri. Sa nu uitam nici de crima care a determinat protagonistul sa-si puna propria viata in pericol pentru a rezolva misterul. Mi-au placut foarte mult dialogurile din film, cu replici taioase, bine gandite, exact ca-n filmele cu gangsteri, dar venind din gura unor copii.

V-am facut curiosi nu-i asa? Ei bine, daca vreti sa aflati de ce a murit acea fata sau care e pana la urma faza cu caramida din titlu, atunci nu va ramane decat sa rezolvati singuri misterul.

1 COMENTARIU

  1. Mi-a placut foarte mult filmul mai ales abordarea pe care a folosit-o regizorul…un film original cu un scenariu pe masura iar Joseph,ca de obicei,a intrat in pielea personajului foarte bine…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.