Recenzie Cannes: Biutiful (2010)

10

Competitia: Competitia Oficiala Cannes 2010
Regizor: Alejandro Gonzalez Inarritu
Cu: Javier Bardem
Durata: 2h18

biutiful 1 460x305 Recenzie Cannes: Biutiful (2010)

Biutiful” este intr-adevar superb. Si sincer sa fiu este unul dintre putinele filme de festival pe care le-am vazut la o calitate atat de buna. Daca va mai spun ca a ridicat criticii in picioare, la Cannes si ca este inspirat dintr-o poveste adevarata cred ca recomandarea vine de la sine. Nu va asteptati la un film de entertainment ci doar la o perfecta combinatie intre arta si film.

biutiful 2 460x305 Recenzie Cannes: Biutiful (2010)

Javier Bardem joaca rolul unui barbat care este intr-o sumedenie de probleme. Isi castiga traiul angajand imigranti la negru. Are doi copii cu care traieste in mizerie despartit de mama lor care-l minte ca este maseuza. Nevasta lui este prostituata, iar un client fidel este chiar fratele personajului principal. Si mai departe de atat, acesta afla ca are cancer. Ganditi-va ca v-am spus doar primele 20 de minute din film.

biutiful 4 460x305 Recenzie Cannes: Biutiful (2010)

Bardem face un rol perfect, iar regizorul a reusit sa creeze o poveste care este impresionanta tocmai prin regia impecabila. Si folosesc “impecabila” pentru ca filmul are multe scene destul de “murdare”. Dupa ce am vazut filmul, am stat si m-am gandit cum oare a reusit echipa de productie sa-i convinga pe copiii aia doi sa joace atat de natural si asta pentru ca, in proportie mare, ei si cu Bardem fac tot filmul.

Mai cred insa ca “Biutiful” este un film care nu va prinde la publicul larg, dar rar s-a intamplat ca filmele europene sa aiba mari incasari la box-office.

10 COMENTARII

  1. mda, destul de dezamagita ca romanii nu prea gusta astfel de filme, eu din fericire am un frate care are o maare colectie de filme facute de Inarritu si de-abia astept sa vad Biutiful cat mai curand!

  2. […] Bardem, ‘Biutiful’ Jesse Eisenberg, ‘The Social Network’ Colin Firth, ‘The King’s […]

  3. […] Lars von Trier), La piel que habito (regia: Pedro Almodovar), Pina (regia: Wim Wenders) sau Biutiful (regia: Alejandro Gonzalez […]

  4. […] Gonzales Inarritu, regizorul filmului Biutiful (2010), are un nou proiect. Noul sau film va fi o adaptare dupa cartea Flim-Flam Man: The True […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.