Anonymous (2011)

3

Anonymous este un film despre teoria conspiratiei in cazul “Oare a scris William Shakespeare operele sale?”, cu suficiente elemente de fictiune cat sa nu fie considerat biografic sau inspirat din intamplari adevarate, cu multe detalii ne-la locul lor, dar care este suficient de frumos incat sa-ti doresti sa-l mai vezi inca o data imediat ce s-a terminat. Si, pentru ca-mi plac filmele care invoca istoria Marii Britanii, pot sa-l recomand, la randul meu, mai departe. Cu un scenariu plin de mister, cu o regie faina si cu niste decoruri si costume pe placul unui istoric, “Anonymous” reuseste sa te invete suficient de multa istorie chiar daca este plin de lucruri neconcordante intre film si ceea ce s-a intamplat acum 400 de ani. Pe mine m-a facut sa-l trec pe lista celor mai bune vazute in 2011.

anonymous poza1 460x282 Anonymous (2011)

Filmul incepe pe o scena de teatru unde un povestitor incepe sa ne spuna “adevarata” poveste a lui William Shakespeare. Iar scena de teatru se transforma in film  si ne duce in urma, in timp, cu vreo 400 de ani. Si teoria conspiratiei este destul de simpla. Regina Elisabeta I trebuie sa lase un succesor, la tron. Iar in aceasta batalie politica pentru succesiune un duce incearca sa atraga atentia publicului prin niste piese de teatru. Doar ca piesele de teatru erau altfel primite pe vremea aceea, timpuri in care puteai face inchisoare daca spuneai ceva gresit, pe scena. Astfel, vrand sa fie puse in scena, ii da piesele unui alt poet, care sa le “regizeze” intr-un nume anonim: “Anonymous”. Pe parcurs lucrurile nu merg asa cum ar trebui si un necunoscut, pe nume William Shakespeare, se da drept autorul acestora. Moment in care se umple de faima si bani. Si am ajus cam pe la jumatatea filmului, evitand niste detalii care vor face povestea si mai interesanta.

anonymous poza 2 460x246 Anonymous (2011)

Mereu mi-au placut filmele sau documentarele cu si despre teorii ale conspiratiei, dar “Anonymous” este mai mult decat atat. Este despre istorie, despre lucruri nestiute, despre exagerari frumoase, despre o epoca in care razboiul insemna putere, iar rangul insemna bogatie. Si este de vazut. Lung, dar de vazut. Si da, si eu sunt surprins ca e regizat de Emmerich.

Vizionati trailer:

3 COMENTARII

  1. […] Tudorilor în conflict cu dinastia Cecil şi cum regina e prinsă la mijloc. Floryan – FilmeTari Mereu mi-au placut filmele sau documentarele cu si despre teorii ale conspiratiei, dar […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.