Ankha: Mindhunters (2004)

4

mindhunters 210x300 Ankha: Mindhunters (2004)

După “The Oxford Murders” am avut norocul de a găsi un alt thriller interesant şi care mi-a plăcut. Nu la fel de complex şi enigmatic, dar ceva mai incitant. Ca să vă faceţi o idee mai bună, vă spun că este ceva în genul lui “Saw“. Evident, cu diferenţele de rigoare. Mai exact, este vorba de un grup de studenţi (şapte la număr) care se antrenează pentru a deveni profileri (ca aceia din “Criminal Minds” dacă ştiţi serialul). Cel care îi antrenează este un controversat agent FBI, Jake Harris (Val Kilmer), puţin cam nebun. Acesta îi duce pe o insulă într-un weekend pentru o simulare în care ei trebuiau să construiască profilul psihologic al unui criminal fals şi în felul acesta să îl “prindă”. Dar când unul dintre agenţi moare cu adevărat, ceilalţi îşi dau seama că acesta nu mai este un joc şi că unul dintre ei este un criminal adevărat. De aici începe nebunia pentru că se vor suspecta unii pe alţii, se vor bate,  vor încerca să se “citească” şi, mai ales, să supravieţuiască.

mindhunters 1237548727 3 2004 150x150 Ankha: Mindhunters (2004)Pe alocuri mi s-a părut destul de inteligent gândit. Capcanele de care se folosea criminalul pentru a-i omorî pe agenţi erau gândite în funcţie de punctele slabe ale fiecăruia, iar în felul acesta crima capată un interes şi mai mare, pentru că devii nerebdător să afli cum se va întâmpla şi cine va fi următorul. Previzibil nu mi s-a părut deloc, poate puţin tras de păr în unele scene şi prea dramatic în altele. Ceea ce nu mi-a plăcut a fost faptul că s-a pus foarte puţin accentul pe profilul pshihologic al criminalului. Adică, nu asta trebuiau să facă de la început? În privinţa actorilor nu mă pot pronunţa prea mult. În afară de câţiva, pe ceilalţi a fost prima oară când i-am văzut. Chiar şi aşa, aş putea spune că regizorul Renny Harlin nu a reuşit să capteze cum doream anxietatea şi teroarea personajelor. Poate că ar fi trebuit să îi facă pe actori să dea mai mult din ei. Aşa, mi s-au părut de cele mai multe ori că joacă rolul unor păpuşi şi nu a unor oameni speriaţi.

545031 150x150 Ankha: Mindhunters (2004)Pe criminal nu l-am ghicit decât foarte aproape de final şi nici atunci nu îmi venea să cred. Un alt lucru pe care l-am considerat un minus a fost lipsa explicaţiilor acolo unde era nevoie. De exemplu, nu se spune deloc cum ajunge criminalul să pună toate acele capcane perfecte, de unde atâta precizie? Asta face ca filmul să fie puţin nerealist. Dincolo de toate aceste lucruri, pot afirma că filmul merge văzut. Doar de aceea i-am făcut un review.

Vizionati trailer:

4 COMENTARII

  1. Un thriller bine realizat, la capitolul efecte cel putin. Cu toate ca are unele asemanari cu Saw, ca story-line nu il depaseste. Titlul este sugestiv, fiind bine ales, iar personajele sunt in plin contrast cu actiunea filmului. De altfel, deznodamantul este unul neasteptat, in ton cu povestea thriller-ului. La capitolul realism filmul sufera, sunt unele faze ce tin de domeniul SF-ului. Il recomand, daca doriti o combinatie de thriller cu elemente de actiune si horror veti avea ce vedea;)

  2. […] 1963 (Madonna, Anne Archer, Willem Dafoe, Julianne Moore): Romantic, Thriller 22:20/ Antena 1, Mindhunters 2004 (Val Kilmer, LL Cool J): […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.