Anim’Est 2009

3

afis 212x300 AnimEst 2009 Vorbeam la un moment dat despre cliseele din filmele americane si cred ca am uitat  sa mentionez unul de care ne “lovim” destul de des si mai ales in filmele cu/despre  adolescenti: camere cu pereti tapetati cu postere. Drept urmare, m-am gandit sa le  urmez exemplul si mi-am imbogatit peretele cu 3 postere de la Anim’Est 2008. E  adevarat ca sunt inca putine, insa incerc sa fiu selectiva si sa le aleg pe cele mai  bune. Norocul meu este ca pe 2 octombrie incepe cea de-a 4 a editie a celui mai  important festival de animatie desfarurat la noi in tara si sunt absolut convinsa ca  am sa imi imbogatesc peretele cu noi piese de colectie, marca Anim’Est.

Interesul pentru animatie creste de la an la an, pasionati apar precum ciupercile  dupa ploaie si toate astea datorita Anim’Est. Dupa calculele lor la cele 3 editii cei  18.000 de spectatori au avut posibilitatea sa vizioneze 900 de proiectii, sa faca  cunostinta cu nume celebre din industria animatiei, precum: John R. Dilworth si Bill  Plympton (nominalizati la Premiile Oscar), Hayo Freitag sau Juan Pablo Zaramella.

Pentru ca nici in editia cu numarul 4 nu au de gand sa ne dezamageasca,  organizatorii Anim’Est ne-au pregatit multe noutati si suprize. Din cele 600 de animatii primite pentru selectie au fost alese 199, acestea fiind grupate in 6 sectiuni: lung-metraj, scurt-metraj, film romanesc, film studentesc, videoclip&advertasing si balkanimation. Ca sa intelegeti succesul de care se bucura festivalul, in premiera, s-au primit filme din Malaezia, Chile, Peru, Columbia, Mozambic, Madagascar etc.

Si pentru ca  Anim’Est-ul implineste 4 ani, vine cu o oferta si mai generoasa si va asteapta in cele patru locatii: Cinematografele Patria, Union, Elvira Popescu si Terasa Verona (Libraria Carturesti); plus ca, la aceasta reteta se adauga si un condiment special, denumit Creepy Animation Night – o noapte dedicata filmelor de animatie si muzicii, reunite intr-un show semnat de Pakito (Franta).

Ma declar FANA Anim’Est si astept cu nerabdare festivalul; sunt ferm convinsa ca ma asteapta 10 zile de vis. Va astept pe toti la festival, iar daca nu puteti sa veniti va las sa va delectati cu recenziile noastre.

Sa ne “ANIMAM” zic:

3 COMENTARII

  1. nu am fost niciodata la festival. am inteles ca asta e a 4a editie, ar trebui sa fie intradevar buna, poate ajung si eu. pana acum aveam un prieten al carui frate care se tot ducea si era indragostit. dar fiind mai mic nu prea il luam in seama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.