All About Eve (1950)

0

Un lucru este universal cunoscut și anume că natura umană nu se schimbă, iar „All About Eve” reușește să prezinte exact defectele oamenilor și eforturile pe care aceștia sunt capabili să le facă pentru a-și atinge scopul. Eve Harrington (Anne Baxter) este o tânără timidă și fragilă, care ajunge să îi manipuleze pe toți cei din jurul ei pentru a-și împlini visul, neținând cont de loialitate sau valori. Ajungând în cercul de apropiați al lui Margo (Bette Davis), Eve vrea să îi ia locul acesteia și să devină o actriță cunoscută, mizând pe slăbiciunile ei și a celor din jur.

eve460 All About Eve (1950)

Din punct de vedere al interpretărilor, acest film nu are absolut niciun defect, Davis excelând în rolul unei actrițe înaintată în vârstă, care dorește să se retragă, iar Baxter demonstrând că poți urî cu pasiune un personaj. De asemenea, prima reacție la neimplicarea celorlalte persoane aflate în preajma acțiunii, care decid să nu acționeze în niciun fel, fie din frică, fie din comoditate, este de opri filmul. Dar ar fi o mare greșeală, pentru că nu asta este scopul unui film? Să te miște? Și oricum, până la sfârșit se crează ideea conform căreia nimeni nu este imun unor astfel de fapte, totul aflându-se într-un ciclu repetitiv.

EveMaxLoyd 460x347 All About Eve (1950)

All About Eve” este unul dintre filmele epocii de aur a Hollywood-ului, concentrându-se pe situații întâlnite aproape zilnic, dar oferindu-le o notă aparte prin plasarea lor într-o lume spectaculoasă și strălucitoare. Nici chiar cei care sunt admirați de mase nu scapă, poate chiar pozișia lor reușește într-un fel să atragă și mai multă atenție negativă din partea presupușilor prieteni. O peliculă accesibilă, care transmite un mesaj social puternic și care o are în distribuție pe Bette Davis – nu se poate mai bine de atât.

All About Eve 06 460x257 All About Eve (1950)

 

Vizionați trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.