Alien: Resurrection (1997)

0

De pe filmetari nu putea lipsi a fi mentionat niciun film din faimoasa serie „Aliens”, astfel ca „Alien: Resurrection” isi merita locul in lista recomandarilor noastre. Spre deosebire de celelalte trei parti, aceasta se afla sub tutela regizorala a unui european, Jean- Pierre Jenuet, nimeni altul decat cel care a dat viata a doua dintre cele mai apreciate filme franceze , „Amelie” si „Un long dimanche de fiançailles”.

alien resurrection 97 12 g 460x303 Alien: Resurrection (1997)

Desi aceasta ultima parte este considerata de catre critici a fi cea mai slaba, in ceea ce ma priveste, Jean-Pierre Jenuet gaseste resurse inspirationale nebanuite pentru a continua povestea eroinei Ellen Ripley si a bataliei crunte dintre oameni si fortele extraterestre. Ideea ca omul este capabil in a lua cele mai inconstiente decizii pentru a-si depasi propriile limite  este intruchipata, poate, cel mai bine, in aceasta parte a seriei. Creatura extraterestra capata, in ochii regizorului, o noua infatisare fizica, usor asemenatoare fiintei umane, iar acest aspect il consider ca fiind punctul forte al filmului. Mie, una, mi-a placut foarte mult ideea de a da o noua dimensiune fiintei extraterestre si de a forta verosimilul povestii in asa fel incat, pe de o parte, firul acesteia sa nu depaseasca tiparul clasic, cunoscut publicului, iar pe de alta parte sa reuseasca sa trezeasca interesul iubitorilor de SF horror-uri.

In afara de acest suflu nou adus povestii initiale, “Alien: Resurrection” surprinde si printr-o distributie din care nu lipseste indragita Sigourney Weaver. Veti observa ca personajul ei este atent dublat de prestatia Winonei Rider, pe care o consider reusita, mai ales ca aceasta accepta provocarea de a juca o partitura in care nu v-ati fi gandit ca o puteti vedea. Mai mult decat atat, desi ultima parte a seriei pierde din intensitatea primelor doua, mai ales, ipostazele noi in care creatura extraterestra este infatisata da o nota aparte filmului. Iar prin aceasta, la randul ei, personajul Ellen Ripley capata alte dimensiuni in ochii cinefililor. In linii mari, povestea este la fel de simpla ca precedentele trei, pentru ca unui SF – horror de calitate nu ii poti cere un storyline complicat. 🙂

alien resurrection 277807l imagine 460x253 Alien: Resurrection (1997)

Recomand filmul din mai multe motive: o data, pentru ca, este ultima parte care merita mentionata din aceasta serie; apoi, pentru ca, sa vezi un regizor european incumetandu-se sa continue o productie hollywoodiana este o provocare care merita acceptata si, nu in ultimul rand, pentru ca este ultima data cand puteti urmari aventurile lui Ellen Ripley.

Vizionati trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.