Adrian Sitaru premiat la Festivalul de Film de la Locarno

0

Festivalul Internaţional de Film de la Locarno este unul dintre cele mai longevive festivaluri de film, fiind vizitat anual de aproape 90.000 de mii de oameni. A apărut în 1946, iar de atunci are loc în luna lui august, în oraşul elveţian Locarno. Desfăşurat în aer liber, în Piazza Grande, festivalul nu-şi propune să atragă celebrităţi pe covorul roşu, cât să descopere noi talente actoriceşti sau în materie de regie. Chiar şi aşa, nume mari precum Anthony Hopkins, Susan Sarandon sau William Dafoe şi-au făcut apariţia la festival.

Cel mai important premiu îl reprezintă Leopardul de Aur, care este acordat pentru cel mai bun film internaţional. Din 1968, acest premiu este acordat şi cu fabuloasa sumă de 56.000 euro. Leopard of Honour este o distincţie pentru realizările remarcabile din cariera unui actor sau regizor, iar Prix du Public UBS este reprezentat de alegerea publicului.

Anul acesta, festivalul a avut loc în perioada 3-13 august şi nu a ocolit cinematografia română. Filmul Din dragoste, cu cele mai bune intenţii, regizat de Adrian Sitaru a primit premiul pentru cea mai bună regie şi pentru cel mai bun actor în rol principal (Bogdan Dumitrache). Pentru regizor, nu este prima distincţie obţinută la acest festival. În 2007, scurt-metrajul său, Valuri câştiga Leopardul de Aur, la secţiunea Pardi Di Domani. Adrian Sitaru apare în cinematografie, nu doar în postura de regizor, ci şi de actor, producător şi scenarist.

Pelicula Din dragoste, cu cele mai bune intenţii îşi va face apariţia în cinematografe noastre, din 28 octombrie. În distribuţie mai fac parte Alina Grigore, Nataşa Raab şi Marian Râlea.

Vezi galerie (click pe poze):

Sursa: zimbio.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.