Actori faimosi nominalizati la Zmeura de Aur

3

Probabil toată lumea a auzit de faimoasa Zmeură de Aur…spaima Hollywoodului. Ce poate fi mai neplăcut pentru un actor al cărui prestigiu se întinde pe tot mapamondul, decât să-și vadă numele pe lista nominalizărilor la ”Zmeura”? Probabil să-și vadă numele de două ori la rând!

zmeura de aur 460x348 Actori faimosi nominalizati la Zmeura de Aur

Premiile Razzie (denumirea originală) au fost acordate pentru prima oară în anul 1980, de către John Wilson, un cinefil împătimit (tare aș fi curioasă să știu ce anume l-a determinat să aibă această inițiativă!). ”Prestigiosul” trofeu valorează 4, 89 dolari, reprezentând o zmeură aurie pusă pe o peliculă de 8 mm ciopârțită. Fundația Zmeura de Aur are o comisie formată din 687 de membri(!!!), care decid ”câștigătorii” prin vot. Premiul este decernat cu o zi înaintea Oscarurilor, la ceremonie neprezentându-se aproape nimeni (stupoare).

halle berry cat woman 460x345 Actori faimosi nominalizati la Zmeura de Aur

Au existat totuși două excepții demne de menționat și anume Sandra Bullock (2010) și Halle Berry (2005), câștigătoare la categoria ”Cea mai proastă actriță” cu filmele All about Steve și respectiv Catwoman. Femeie plină de caracter, Sandra s-a prezentat demnă la ceremonie, ținând un discurs amuzant și dăruindu-le celor din sală câte o copie a filmului care i-a adus ”faima”. Ce ne place și mai mult este că a doua zi, aceeași Sandra Bullock pășea pe scena Oscarurilor pentru a-și revendica premiul de ”Cea mai bună actriță în rol principal”. La fel se întâmpla cu Halle Berry care în 2002 câștigă Oscarul pentru filmul Monster s Ball.

sandra bullock razzies 460x345 Actori faimosi nominalizati la Zmeura de Aur

Haideți să vedem acum alte nume celebre nominalizate (ori câștigătoare) ale ”Zmeurii”: (îi voi numi în ordine cronologică, pentru că dacă aș face o clasificare a celor mai ”buni” dintre cei mai ”proști”, ar fi prea de tot!)

1. În 2006 îl avem pe Tom Cruise nominalizat la ”Cel mai prost actor în rol principal” pentru War of the Worlds. Și pentru că în dragoste ești împreună la bine și la rău, soția sa Katie Holmes i-a fost alături cu o nominalizare pentru rolul secundar din Batman Begins.

tom cruise 460x306 Actori faimosi nominalizati la Zmeura de Aur

2. În 2007, cea care ne-a șocat în Basic Instinct, Sharon Stone, ne mai ”șochează” încă o data, arătându-ne de data aceasta titulatura de ”Cea mai proastă actriță” pentru Basic Instinct 2. Dovadă că ce e prea mult, strică!

sharon stone 460x315 Actori faimosi nominalizati la Zmeura de Aur

3. În 2008, ”preafericiții” sunt Nicolas Cage (Ghost Rider, Next, National Treasure), Jim Carrey (Number 23) și Orlando Bloom (Pirates of the Caribbean 3).

orlando bloom 460x345 Actori faimosi nominalizati la Zmeura de Aur

4. 2009, an prolific la acest capitol, îi aduce în prim plan pe Kate Hudson (Fool s Gold), Cameron Diaz (What Happens in Vegas), Eddie Murphy (Meet Dave), de altfel un favorit al acestor premii, Mike Myers (The Love Guru, film nominalizat la 7 categorii!!!) și pam, pam! Al Pacino (88 Minutes).

what happens in vegas 460x308 Actori faimosi nominalizati la Zmeura de Aur

5. 2010 nu se lasă mai prejos și regăsim nume ca: Eddie Murphy (sună cunoscut?), John Travolta (Old Dogs), Sandra Bullock (după cum am menționat și mai sus), Sarah Jessica Parker (Did You Hear About the Morgans? ), Robert Pattinson (Twilight Saga: New Moon).

robert pattinson new moon 460x306 Actori faimosi nominalizati la Zmeura de Aur

6. Anul acesta (2011) Ashton Kutcher (Valentines Day), din nou Sarah Jessica Parker, dar de data aceasta împreună cu ale ei colege de breaslă, Kim Cattrall, Kristin Davis și Cynthia Nixon (Sex and the City 2) și Jennifer Aniston (TheBounty Hunter) au făcut deliciul publicului… la acest eveniment.

Valentines Day ashton kutcher 460x306 Actori faimosi nominalizati la Zmeura de Aur

În anul 2010 ”cei mai cei” au fost răsplătiți cu o categorie specială, așa de încheiere a unui deceniu și avem astfel secțiunea ” Cel mai slab actor al deceniului”: Ben Affleck nominalizat de 9 ori și câștigător de 2; Eddie Murphy nominalizat de 12, câștigător de 3, Rob Schneider nominalizat de 6, câștigător o dată, John Travolta nominalizat și el de 6 ori și deținător a 3 premii. Pentru ”Cea mai slabă actriță a deceniului” au concurat: Mariah Carey votată de 70% din membrii juriului, Paris Hilton cu 5 nominalizări și 4 premii, Lindsay Lohan, 5 nominalizări și 3 premii, Jennifer Lopez strânge 9 nominalizări dintre care 2 alocate și Madonna cu 6 nominalizări și 4 premii.

Oare cum se face că nu văd nicio actriță? 😛

3 COMENTARII

  1. […] A avut ”doar” trei nominalizări la Globurile de Aur și pentru că tot am scris de premiile Razzie, pelicula s-a procopsit și cu o astfel de nominalizare pentru ”Cel mai prost […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.