RO-IFF: Festival cu Filme la 1 Leu

0

Ce, cum, unde?

RO-IFF sau Romania International Film Festival a ajuns anul acesta la cea de-a şaptea ediţie, desfăşurată în perioada 1-9 octombrie, la cinematografele Corso şi Eforie din Bucureşti. RO-IFF este singurul festival care îşi arată interesul atât faţă de producţiile internaţionale, cât şi de cele regionale, din zona Marii Negre. Conceptul său unic este întărit şi de faptul că pune un accent foarte mare pe filmele regizate de femei, care de regulă nu sunt foarte promovate.

poster roiff cenzurat 460x650 RO IFF: Festival cu Filme la 1 Leu

Ce vedem anul acesta?

Ediţia de 2011 propune proiecţii a peste patruzeci de filme şi evenimente, iar accesul la festival este condiţionat de infima sumă de numai 1 leu. În schimb, veţi fi răsplătiţi cu un invitat de seamă, precum Julie Taymour, regizoarea filmelor Frida sau Tatiana Issa. Ea este câştigătoarea premiului Emmy şi a fost nominalizata la Oscar şi la Leul de Aur pentru Frida. Pe 7 octombrie, la festival, regizoarea va fi alături de muzicianul Elliot Goldenthal (câştigător al Oscarului pentru coloana sonoră de la Frida) şi îşi vor prezenta cel mai recent proiect, The Tempest. O altă apariţie, ce trebuie menţionată, este cea a lui Nae Caranfil cu filmele Dolce far niente (premieră în cinematografele româneşti), Filantropica şi Restul e tăcere. Programul va fi completat de proiecţia filmului premiat cu Oscar, In a Better World şi continuarea seriei foarte iubite de publicul românesc, Liceenii.

Festivalul este alcătuit din 6 secţiuni, dintre care 2 se află în competiţie, CineBlackSea şi Woman în Cinema. La aceste două secţiuni, se vor acorda distincţiile pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor din regiunea Mării Negre, Cea mai bună regizoare şi Cel mai bun actor/actriţă şi premii în valoare de 4000 de dolari. Celelalte patru care nu vor intra în concurs sunt “Underground” (pentru fanii neconvenţionalului în cinematografie) “Focus: Brasil” (se bazează pe cultura cinematografică dintr-o anumită ţară) “Panoramă” (filmele momentului) şi “2 X 3”, secţiunea în care organizatorii aranjează o întâlnire cinematografică între o regizoare şi un regizor. Anul acesta, întâlnirea va fi între Julia Teymour şi Nae Caranfil.

Prin urmare, aveţi absolut toate motivele să vă croiţi drum până la RO-IFF. Vă aşteaptă o săptămână plină de filme foarte bune, evenimente interesante şi invitaţi speciali. 😀 Biletele pot fi achiziţionate de la cinematografele Corso şi Eforie.

Programul complet îl găsiţi aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.